Inhoudsopgave
Waar melden kapotte straatverlichting?
Als je defecte straatverlichting opmerkt in je omgeving, kan je dit melden bij Fluvius.
Wie gaat er over de straatverlichting?
De straatverlichting is een gedeelde verantwoordelijkheid van de gemeente en Stedin. Voor een ‘bovengrondse’ storing aan bijvoorbeeld lamp of lantaarnpaal is de gemeente verantwoordelijk. De gemeente geeft haar eigen aannemer opdracht om de storing op te lossen.
Waarom doen de lantaarnpalen het niet?
Maar als een lantaarnpaal het niet doet, bij wie meld je dat dan? De melding geef je door aan de gemeente. Dat kan vaak heel makkelijk via de website, een app of telefonisch. Wanneer de verlichting niet werkt, bekijkt een specialist van de gemeente eerst de situatie ter plaatse.
Wie beheert de straatverlichting?
Fluvius beheert ruim een miljoen openbare verlichtingspunten over heel Vlaanderen. Een kapotte straatlamp kan je gratis melden.
Hoe laat gaan de lantaarnpalen aan 2020?
In Nederland staan er in totaal zo’n drie miljoen lantaarnpalen. Deze lichtmasten gaan ongeveer een kwartier na zonsondergang aan en dit gebeurt automatisch.
Hoe laat gaat de openbare verlichting aan?
Waarom openbare verlichting?
Straatverlichting oftewel openbare verlichting is te vinden langs de weg en op andere plaatsen in de openbare ruimte zoals in parken. Bovendien verhoogt goede straatverlichting het gevoel van sociale veiligheid.
Wat moet je doen als een lantaarnpaal kapot is?
Een storing in de openbare verlichting meldt u altijd bij uw gemeente. Op de website van uw gemeente leest u hoe u een storing kunt melden. Als de straatverlichting kapot is, geeft u dat door aan uw gemeente.
Is er een stroomstoring in Rotterdam?
Stroomstoring #Rotterdam #IJsselmonde sinds 8.44 uur. 2057 klanten zonder stroom. Monteurs van #Stedin zijn onderweg voor onderzoek en herstel van de stroomvoorziening. Oorzaak van de storing is nog niet bekend.
Hoe laat gaat de straatverlichting uit?
Hoe laat gaat de lantaarnpalen aan?
Hoe gaat een lantaarnpaal aan?
Hoe werkt dat? Er zit een apparaatje op de lantaarnpaal die meet hoeveel licht er op dat stukje straat is. Is dat niet genoeg, dan wordt er een seintje gegeven aan het lampje en gaat de lantaarnpaal aan. Als de wolken verdwijnen en de zon harder gaat schijnen, dan gaat de straatverlichting weer uit.