Waar moet je hout weggooien?

Waar moet je hout weggooien?

Kleine stukken mogen bij het restafval. Of geef het hout een tweede leven: er is een markt voor tweedehands hout. Schoon hout (zonder impregneermiddel, lijm, houtrot of schimmel) gaat naar de spaanplaatindustrie of wordt verbrand in afvalenergiecentrales. Geverfd of geïmpregneerd hout gaat naar de afvalverbranding.

Kan hout in de groene container?

Boomstronken en dikke takken hebben een andere afbreektijd en mogen daarom niet (heel) in de container. Een tip is om een houtversnipperaar in te zetten. De snippers mogen namelijk wél in de container.

Waar gooi je een koekenpan weg?

Maar ook zonder teflon hoort een pan niet in de grijze container, haast een woordvoerder van HVC zich daaraan toe te voegen: ,,Pannen, dat is oud ijzer, die horen apart ingeleverd te worden bij het afvalbrengstation.”

Wat te doen met oud hout?

De meest voorkomende keuze is om het restafval te vernietigen. Alle overgebleven restafval bestaande uit laminaat, hout of pvc vallen onder ‘grofvuil’. Daarnaast zal je ook plastic, karton, ondervloer en wellicht lege tubes kit of lijm overhouden. Dit kan eveneens weg gedaan worden als grofvuil.

Wat mag niet in grijze container?

Wat hoort er niet bij restafval?

  • puin, stenen, dit is bouwafval.
  • asbest, dit is bouwafval.
  • klein chemisch afval (kca)
  • grote stukken vloerbedekking, plastic of hout. Dit is grof afval.

Wat mag er niet in restafval?

Wat is niet toegelaten bij het restafval?

  • recycleerbaar materiaal (PMD, papier en karton, glas, materiaal dat op het recyclagepark afzonderlijk wordt ingezameld)
  • (klein) gevaarlijk afval (breng dit naar de KGA-inzameling of het recyclagepark)
  • geneesmiddelen (breng ze naar de apotheker)

Wat mag er niet in de groene container?

Voor de thee- en koffieliefhebbers: theezakjes en koffiepads horen niet bij het gft omdat er vaak plastic in verwerkt is. Ook lucifers, as en kolen uit de barbecue en openhaard en luiers mogen niet in de groene kliko. Deze dingen gooi je allemaal weg bij het restafval.

Hoe sorteer je gft?

GFT is de afkorting voor groente-, fruit- en tuinafval. Deze afvalfractie wordt tweewekelijks aan huis ingezameld. GFT sorteer je in een groene container die je kan aanvragen bij MIWA. Neem hiervoor contact op met het gratis infonummer 0800 98 003.

Wat te doen met oude koekenpannen?

Je kunt jouw oude pan (koekenpan, braadpan, kookpan…) inleveren bij een Blokker winkel in Nederland. Het maakt niet uit van welk merk het is en in welke staat het verkeert. Vervolgens krijg je 30% kassakorting bij aankoop van een nieuwe Tefal pan bij Blokker.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven