Waar moet je opletten bij de oplevering van je huis?
Neem tijdens de oplevering de meerwerklijst mee. Aan de hand daarvan kun je controleren of het meerwerk volgens afspraak is uitgevoerd. Let op beschadigingen aan bijvoorbeeld kozijnen, deuren, ramen, sanitair en tegelwerk. Hoe later je deze ontdekt, hoe moeilijker je de schade op de bouwer kunt verhalen.
Waar moeten huizen aan voldoen?
Alle bouwwerken in Nederland moeten aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Eisen die worden vastgelegd in het Bouwbesluit. Hier vallen uiteraard ook nieuwbouwwoningen onder. Zaken als veiligheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vallen onder het bouwbesluit.
Waar moet je aan denken bij bouwen huis?
Dan vertellen we je graag over de 7 dingen waarop je moet letten als je zelf een nieuw huis laat bouwen.
- #1 Doe grond(ig) onderzoek.
- #2 Ken de (vergunnings)regels.
- #3 Weet wat je wilt.
- #4 Schakel hulp in van de pro’s.
- #5 Breng de kosten in kaart en regel de financiering.
- #6 Blijf betrokken bij de bouw.
Hoe wordt een huis opgeleverd?
Als een huis wordt opgeleverd, is het ‘gereed voor bewoning’ is. Dat betekent dat het water is aangesloten, dat alle ramen geplaatst zijn en dat de cv-ketel werkt. Blijkt tijdens de controle dat het huis nog niet gereed is voor bewoning, dan mag je de oplevering weigeren.
Hoe worden nieuwbouw huizen opgeleverd?
Hoe je nieuwbouwwoning wordt opgeleverd, is afhankelijk van de afspraken die je met de projectontwikkelaar hebt gemaakt. Veel nieuwbouwhuizen worden opgeleverd met een afgewerkt toilet en een badkamer. De keuken moet je in dat geval zelf nog (laten) plaatsen. Andere huizen worden leeg opgeleverd.
Waar vind ik het Bouwbesluit?
Op 1 april 2012 werd een nieuw Bouwbesluit ingevoerd, waarin onder andere het Sloopbesluit en het Gebruiksbesluit verwerkt is. De nieuwe versie van het Bouwbesluit 2012 is op de website van de overheid in te zien. De recentste versie is van 17 oktober 2018.