Inhoudsopgave
Waar vind ik de parlementaire geschiedenis?
De parlementaire geschiedenis van een wet is terug te vinden in de ‘kamerstukken’, ook wel aangeduid als ‘parlementaire documenten’ of ‘officiele publicaties’. De Kamerstukken bevatten alle schriftelijke stukken die regering en parlement uitwisselen bij de behandeling van een wetsvoorstel.
Wat is een parlementair stuk?
Een Kamerstuk is een tussen de Nederlandse regering en het Nederlands parlement uitgewisseld schriftelijk stuk. Voor wat betreft de Tweede Kamer moeten deze, volgens artikel 151 van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer, voor zover mogelijk, terstond digitaal worden gepubliceerd.
Waar kan ik Kamerstukken vinden?
Kamerstukken van 1814 tot heden vindt u op de website officielebekendmakingen.nl.
Wat zijn overheidspublicaties?
KOOP is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren.
Waar vind ik oude Staatscouranten?
Oudere Staatscouranten zijn verschenen als de Algemeene Staats-courant (1798-1799), de Bataafsche Staats-courant (1805-1806) en de Koninglyke (Staats-)courant (1806-1810). Gedeeltelijk digitaal beschikbaar via Delpher – Kranten. Oude Staatsbladen zijn digitaal beschikbaar vanaf 1813-2004 via Delpher – Tijdschriften.
Wat is een Wettenset?
Elke wettenset is in feite een boekje met de parlementaire geschiedenis van de betreffende wet. Als u de parlementaire geschiedenis van een wet of een wetsartikel wilt achterhalen kunt u op verschillende manieren te werk gaan.
Wat is een parlementair document?
Jaarlijks worden honderden parlementaire documenten geproduceerd. Het gaat daarbij om drie hoofdsoorten: Kamerverslagen (Handelingen), Kamerstukken en Kamervragen. Vrijwel al deze documenten zijn online opvraagbaar via diverse websites.
Is Kamerbrief met hoofdletter?
Als je naar een minder recent Eerste Kamerstuk verwijst waarbij de kleine letter wordt gebruikt, vermeld je zelf ook een kleine letter. Tegenwoordig heeft het ondernummer voor Tweede Kamerstukken de vorm van een getal. Voorheen werd echter een hoofdletter gebruikt.
Waar kan ik de memorie van toelichting vinden?
Waar vind ik de Memorie van toelichting? De Memorie van toelichting is geen wet, maar een Kamerstuk dat een toelichting geeft op een wet. Vandaar dat de Memorie van toelichting niet te vinden is onder Wet- en regelgeving. U kunt deze (vanaf 1 januari 1995) vinden in het onderdeel Officiële bekendmakingen.
Wat is koop overheid?
Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter digitale ontsluiting van wet- en regelgeving. Wij staan voor laagdrempelige toegang tot officiële overheidsinformatie.
Wat is koop overheid NL?
Welkom bij KOOP KOOP, het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet: overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl.
Wat is het verschil tussen Staatsblad en Staatscourant?
De Nederlandse Staatscourant (officiële afkorting: Stcrt.) is een digitale uitgave van de Nederlandse regering waarin algemeen verbindende voorschriften worden gepubliceerd die bij ministeriële regeling zijn vastgesteld, of vanwege het Rijk zijn vastgesteld maar niet in het Staatsblad gepubliceerd worden.