Waar vind ik het kadastraal inkomen van mijn woning?

Waar vind ik het kadastraal inkomen van mijn woning?

Het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen kunt u terugvinden:

  1. op uw aanslagbiljet van:
  2. door aan te melden op Mijn Dossier van de Vlaamse Belastingdienst ((opent in nieuw venster)) en daar in de rubriek Onroerende Voorheffing de detailgegevens van het laatste kohierartikel open te klikken.

Wat is een Mutatieschets?

Wijzigingen aan het kadastraal percelenplan maken het voorwerp uit van een mutatieschets die de toestand weergeeft van de betrokken planpercelen voor en na een bepaalde wijziging.

Wat kost een kadastraal uittreksel?

Sinds 01.11

Waar vind ik de kadastrale legger?

Hoe kan ik een kadastraal uittreksel aanvragen?

  1. Surf naar www.myminfin.be.
  2. Log in met jouw persoonlijke gegevens;
  3. Klik op ‘Mijn woning en onroerende goederen’;
  4. Klik op ‘Een kadastraal uittreksel aanvragen’, vul je gegevens verder aan en vraag het document aan;

Waar vind ik mijn kadastrale gegevens?

Om als particulier de gegevens van de eigenaar(s) van een onroerend goed op te vragen bij de FOD Financiën kunt u: elektronisch, via MyMinfin (externe link) of op papier een kadastraal uittreksel aanvragen (This hyperlink opens a new window). Die aanvraag moet u kunnen motiveren met een legitieme reden.

Wat houdt Kadaster bij?

Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. Het houden van openbare registers en het bijwerken van de Basisregistratie Kadaster en Basisregistratie Topografie is onze wettelijke taak.

Wat is een Schattingsfiche Kadaster?

Op de schattingsfiche zijn meestal een aantal gegevens vermeld met een summiere tekening van het grondplan van het gebouw. De afmetingen zijn opgenomen zodat u toch kunt nagaan of de verbouwingen al dan niet aangegeven werden.

Hoe vind ik de eigenaar van een perceel?

Informatie over de eigenaar van een perceel of appartementsrecht is te vinden in het rapport Eigendomsinformatie. De informatie in het rapport Eigendomsinformatie is afkomstig van het Kadaster, de officiële bron voor dergelijke gegevens.

Hoe kan ik zien wie de eigenaar is van een pand?

Waar vind ik mijn Inplantingsplan?

Je kan dit inderdaad via de link die je vermeldt opzoeken. Of ga eens langs bij de stedenbouwkundige dienst van je gemeente. Daar hebben ze vaak ook plannen liggen die je kan inkijken.

Hoe Kadasterplan opvragen?

Sinds januari 2013 kan je het kadasterplan online raadplegen. Meer bepaald kan je dat doen via de toepassing CadGis Viewer op de site van de Federale Overheidsdienst Financiën. Het mooie aan het verhaal is overigens dat dit bekijken bijzonder eenvoudig en … ook gratis is.

Het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen kunt u terugvinden:

  1. in de aankoopakte van uw woning.
  2. op de betekening van het kadastraal inkomen die u van het kadaster kreeg, bij nieuwbouw of na een renovatie.
  3. op uw aanslagbiljet van: de onroerende voorheffing. de personenbelasting.

Hoeveel betaal je kadastraal inkomen?

In 2021 bedraagt het geïndexeerd KI 1.000 * 1,8630 = 1.863,00 euro. Er is geen afronding nodig. Het geïndexeerd kadastraal inkomen wordt bijvoorbeeld gebruikt als basis voor de berekening van de onroerende voorheffing….Kadastraal inkomen als basis.

Aanslagjaar Indexatiecoëfficiënt
2019 1,8230
2020 1,8492
2021 1,8630

Wat is niet geïndexeerd kadastraal inkomen?

Door het uitblijven van een algemene herschatting van de kadastrale inkomens worden die laatste geïndexeerd. Concreet wordt het kadastraal inkomen vermenigvuldigd met een coëfficiënt. Het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen vindt u op het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing.

Hoe werkt kadastraal inkomen?

Het KI is geen echt inkomen, maar een fictief inkomen dat overeenstemt met het gemiddelde jaarlijkse netto-inkomen dat het onroerend goed zijn eigenaar zou opbrengen, dat wil zeggen de gemiddelde jaarlijkse normale nettohuurwaarde van het onroerend goed op het referentietijdstip.

U kunt met uw DigiD kosteloos al uw eigen kadastrale gegevens inzien als u zich aanmeldt op de website Mijn Overheid.nl.

Waar moet ik mijn kadastraal inkomen invullen?

U moet het kadastraal inkomen van uw eigen woning aangeven naast de code 3100/4100 in functie van het eigendomsaandeel.

Welke maand kadastraal inkomen betalen?

De onroerende voorheffing is een belasting voor 12 maanden vanaf 1 januari tot 31 december, ongeacht wanneer het aanslagbiljet wordt verzonden. Als het aanslagbiljet het ene jaar wat vroeger of wat later ontvangen wordt, maakt dat dus geen enkel verschil; er zit geen overlap tussen de periodes.

Hoe vaak kadastraal inkomen betalen?

Wettelijk gezien zou dit bedrag iedere 10 jaar herzien moeten worden, maar sinds 1975 is dit niet meer gebeurd. In theorie is het kadastraal inkomen de geschatte huuropbrengst van een woning voor één jaar, zonder kosten voor onderhoud en herstellingen.

Hoe wordt kadastraal inkomen belast?

Dat KI wordt geïndexeerd. De eigenaar wordt belast op dat geïndexeerde KI verhoogd met 40 procent. Is het KI van de woning die u verhuurt 1.000 euro, dan wordt u dit jaar belast op 1.000 x 1,6813 x 1,40 of 2.354 euro.

Is kadastraal inkomen aftrekbaar?

De enige belasting die je voor je eigen woning moet betalen, is de onroerende voorheffing. Die moet je één keer per jaar betalen. Verder hoef je geen aanvullende personenbelasting te betalen. Het kadastraal inkomen van de eigen woning is immers vrijgesteld, en dus hoef je dat niet op je belastingaangifte te vermelden.

Hoe wordt een kadastraal inkomen bepaald?

Hoe wordt het kadastraal inkomen bepaald? Het kadastraal inkomen komt overeen met het jaarlijks netto-huurinkomen dat u in 1975 voor het onroerend goed zou ontvangen als u het verhuurde. Om de huidige waarde van het onroerend goed te bepalen, wordt het kadastraal inkomen jaarlijks geïndexeerd.

Waarom moet ik kadastraal inkomen betalen?

Wat moet je betalen? Het kadastraal inkomen wordt gebruikt als basis voor het berekenen van de onroerende voorheffing en de belasting op het onroerend goed. Je moet het bedrag van het K.I. In het najaar ontvang je als eigenaar van een woning het aanslagbiljet waarop de onroerende voorheffing vermeld wordt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven