Inhoudsopgave
Waar vind ik mijn kentekenbewijs?
Op de website van de RDW. Of vraag uw kentekengegevens schriftelijk op. Wilt u een uitgebreider overzicht van uw eigen voertuig(en)? Dit kan u bekijken met de dienst Mijn voertuigen.
Is mijn kenteken geregistreerd?
U logt via de knop ‘Mijn RDW’ in met uw Digid . U heeft hiervoor de DigiD app of DigiD met Sms-controle nodig. U ziet direct welke voertuigen op uw naam staan geregistreerd. U kunt deze – en andere gegevens die wij eventueel van u hebben geregistreerd – downloaden en opslaan in PDF.
Welk kenteken 2021?
Nieuw op het kenteken: de losse L. 10 april 2021 Op 7 april 2021 is gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto’s krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters.
Hoe registreer ik mijn trekker?
Je kunt je landbouwvoertuigen via het RDW registreren. Hier moet je met DigiD of E-herkenning inloggen. Door via iDeal de kosten voor de registratie (€18 per voertuig) te betalen, rond je het registratieproces af. Na de registratie stuurt het RDW een bevestigingsmail.
Waar vind ik mijn meldcode scooter?
Je kunt de meldcode vinden op het tenaamstellingsverslag direct onder het kenteken (zie afbeelding hieronder). Let op, de meldcode is iets anders als de tenaamstellingscode.
Wie mag je kentekenbewijs controleren?
Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de politie. Zij mogen de gegevens alleen gebruiken waarvoor deze zijn opgevraagd. Belangenbehartigers voor de autobranche kunnen alleen technische gegevens opvragen. En deze gebruiken voor statistieken en voertuiginformatiesystemen voor de autobranche.
Is mijn kenteken geschorst?
Deze gegevens zijn gemakkelijk op te verkrijgen via de kenteken check rdw. De gegevens over het voertuig zijn openbaar en dus voor iedereen op te vragen via internet. Op de website van de RDW (RDW.nl) kun je het kenteken van bij voorbeeld een personenauto invoeren en zo de gegevens daarvan raadplegen.
Hoe kun je zien of een auto is geschorst?
Je kan inloggen op de site van het RDW met je DigiD. Daar kan je zien hoeveel auto’s je op naam hebt staan, alsmede welke geschorst zijn en tot wanneer.
Welk kenteken wanneer?
In dit overzicht staat wanneer welke kentekenserie voor auto’s is ingegaan….Ingangsdata kentekenserie auto’s.
Soort voertuig | Ingangsdatum kentekenserie |
---|---|
Personenauto’s | Per 20-01-2000 serie 6 Per 19-05-2008 serie 7 Per 05-03-2013 serie 8 Per 30-03-2015 serie 9 Per 19-08-2019 serie 10 |
Hoe ziet het nieuwste kenteken eruit?
In de loop van 2019 wordt een nieuwe nummerbord ingevoerd. De plaat krijgt 1 medeklinker gevolgd door 3 cijfers en 2 medeklinkers (X-999-XX). Wanneer de nieuwe serie daadwerkelijk wordt uitgebracht, wordt door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) nog angstvallig geheim gehouden.
Welke gegevens nodig voor trekker kenteken?
Voor de registratie voor een kenteken tractor heb je de volgende gegevens nodig: Merk/ type/ bouwjaar van de tractor; Maximale constructiesnelheid van de tractor; Het voertuigidentificatienummer (VIN);
Welke gegevens nodig voor Trekkerkenteken?
Voor de registratie heb je onder andere nodig: Voertuig Identificatie Nummer (VIN) Merk. Type of handelsbenaming.
Op de website van de RDW. Of vraag uw eigen kentekengegevens online of schriftelijk op. Wilt u een uitgebreider overzicht van uw eigen voertuig(en)? Dit kan u bekijken met de dienst Mijn voertuigen.
Waar bewaar je kentekenbewijs deel 1?
Wij raden u af om de kentekencard in uw auto te bewaren. U kunt de kaart gemakkelijk in bijvoorbeeld uw portemonnee bewaren, samen met uw rijbewijs. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren.
Waar kan ik de Tenaamstellingscode vinden?
Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt. Heb je nog een ‘ouderwets’ papieren kentekenbewijs?
Hoe oud is onze auto?
De leeftijd van jouw auto kun je terugvinden op jouw kentekenbewijs bij ‘datum eerste toelating’. Nog makkelijker: vul in het aanvraagformulier jouw kenteken in. Dan zie je direct uit welk jaar jouw auto komt.