Inhoudsopgave
Waar wordt de Euromast voor gebruikt?
De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. De lift brengt je in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter, waar het uitkijkplatform en de Brasserie zich bevinden. Vanaf daar heb je een 360 graden uitzicht over Rotterdam en omstreken.
Kan de Euromast draaien?
Degenen die durven, kunnen met een glazen lift, de Euroscoop genaamd, vanaf het Euroscoopdek (op 112 meter hoogte) naar het hoogste punt toe, op een hoogte van 180 meter. Vanuit de Euroscoop heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Rotterdam. De lift draait rond dus je kunt alles om je heen goed bekijken.
Wie is de architect van de Euromast?
Hugh Maaskant
Euromast/Architects
Hoe lang duurt een bezoek aan de Euromast?
De duur van een bezoek aan de Euromast is ongeveer 45 minuten (exclusief een eventueel restaurantbezoek).
Wat zie je vanaf de Euromast?
Bij helder weer zie je niet alleen de haven van Rotterdam in de verte (de grootste haven van Europa!), maar kun je zelfs tot wel 30 kilometer ver weg kijken. Ik zag zelfs de torens van Den Haag liggen!
Hoeveel traptreden heeft de Euromast?
Trappenloop. Om boven te komen is er gelukkig de lift. Want om 589 treden in een betonnen koker omhoog te klimmen is wel wat veel voor een kopje koffie in het panorama café. Echter, soms wordt de trap gebruikt voor de Trappenloop, waarbij de deelnemers zo snel mogelijk naar boven moeten rennen.
Hoeveel treden heeft de Euromast?
Hoeveel bezoekers Euromast?
De Euromast De 185 meter hoge Euromast blijft een absolute toeristische topper. De hoogste uitkijktoren van Nederland is het mooiste punt om de stad Rotterdam te bekijken en dat vonden ook 575.000 bezoekers in 2017.
Wat kost de Euromast?
Een regulier ticket kost € 10,50 per persoon. Is er een restaurant in de Euromast? Ja, er zijn twee restaurants gevestigd. Een op de begane grond en een op 96 meter hoogte.
Is de Euromast open tijdens Corona?
Toegang tot de brasserie is mogelijk met een geldige Coronacheck, via de Coronacheck app. Iedereen met een geldige coronacheck ontvangt van ons een polsbandje, hiermee is het mogelijk om het restaurant te betreden.
Hoe is de Euromast ontstaan?
De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel. Een restaurant in de vorm van een kraaiennest werd via opvijzelen in vijf dagen naar 100 meter hoogte gebracht.
Hoe lang is de opbouw van de Euromast in werkelijkheid?
De bouw startte in 1958 en heeft 2 jaar geduurd. De eerste paal werd op 10 december 1958 geslagen door burgemeester Van Walsum. In 1960 tijdens de Floriade officieel geopend door prinses Beatrix. De van gewapend beton gemaakte toren heeft een diameter van 9 meter (binnen) en een wanddikte van 30 centimeter.