Waar zit de verdeler vloerverwarming?
Kies een plek waar je deze makkelijk kunt installeren, netjes kunt wegwerken en waar ook de cv-leidingen makkelijk naartoe geleid kunnen worden. Een geschikte plek voor de verdeler is de ruimte onder de trap, in de berging of in de muur vlak bij de meterkast.
Wat doet een open verdeler?
Om een hydraulische verbinding te verkrijgen tussen het ketelcircuit (primaire systeem) en het installatie-circuit (secundaire systeem) plaatst men een open verdeler. Op deze wijze werkt elke ketel op de bij de belasting behorende massastroom terwijl de installatie- en ketelpompen onafhankelijk van elkaar functioneren.
Wat doet een vloerverwarming verdeler?
De verdeler bevat een ingebouwde pomp die het water in de vloerverwarmingsbuizen circuleert. De verdeler zorgt er vervolgens voor dat er warm water vanuit je cv-installatie (of warmtepomp of zonneboiler) door een thermostaatventiel naar de pomp stroomt.
Waar wordt het RTL ventiel?
Dit ventiel wordt gemonteerd in de retour van een radiator waarbij vervolgens een buis van ongeveer 25 meter wordt aangesloten. In het RTL ventiel zit een voeler die de temperatuur van het water in de vloerverwarmingsbuizen registreert en vervolgens bepaalt of er meer of minder warm water aangevoerd moet worden.
Wie sluit vloerverwarming aan?
Sluit de verwarmingsbuizen aan op een verdeler (meestal wordt deze geplaatst in een opbergkast of – indien er voldoende ruimte is – in de meterkast. De verdeler moet worden aangesloten op de cv-ketel, om warm water te ontvangen en afgekoeld water terug te pompen.
Hoe werkt een gesloten verdeler?
Wat is een gesloten verdeler? Naast de open verdeler heb je de gesloten verdeler. Een gesloten verdeler heeft geen pomp waardoor ook de aanvoertemperatuur niet geregeld kan worden. Er wordt geen koud water met warm water vermengd.
Hoe werkt vloerverwarming als hoofdverwarming?
Hoe werkt vloerverwarming als hoofdverwarming Het werkt namelijk met een leidingstelsel geschikt voor warm water of elektriciteit. De vloerverwarming als hoofdverwarming in de vloer wordt warm en geeft vervolgens zijn warmte mooi gelijkmatig af naar boven.