Waarom 2 lagen grondverf?

Waarom 2 lagen grondverf?

Op nieuw hout is het raadzaam minimaal één, maar bij voorkeur twee lagen grondverf aan te brengen voor een goede basis van het schilderwerk. Tussen de eerste en tweede grondlaag in kunt u dan de noodzakelijke plamuur- of reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Is grondverf altijd noodzakelijk?

Zoals hierboven besproken, gebruik je bij kaal hout, onbehandeld metaal, en onbehandeld kunststof altijd een grondverf. Als hout al geschilderd is, kan er vaak worden volstaan met schuren en het aanbrengen van de nieuwe verf. Soms is de staat van het hout echter dusdanig, dat er grondverf nodig is.

Hoe vaak gronden en aflakken?

Het meest professionele eindresultaat krijg je door minimaal 2 lagen aan te brengen. Hierdoor komt de glans van het product tot zijn recht en door de laagdikte kan de verf een goede bescherming bieden.

Kan je gewone verf gebruiken als grondverf?

Ja dat kan. Je moet wel goed voorbehandelen ( schuren en dan ontvetten). Er zitten wel een paar nadelen aan namelijk In een aflak zitten geen vulstoffen en meer bindmiddel.

Wat is het verschil tussen grondverf en gewone verf?

Grondverf bevat veel minder kleurstof, maar heeft daarentegen wel grovere bestanddelen die de poriën van het hout goed dichtstoppen. Als je geen grondverf gebruikt, zuigt het hout de lakverf op als een spons en dat is zonde. Je hebt namelijk veel meer verflagen nodig.

Kun je grondverf mengen met gewone verf?

Eerste grondverflaag wel verdunnen. Daarna een tweede laag onverdund en daarna aflakken. Grondverf en aflak mengen zou kunnen, maar is niet perse nodig.

Hoe vaak gronden en aflakken buiten?

Soms moet je eerst nog een tweede laag grondverf aanbrengen. Dit is alleen nodig als de ondergrond een felle kleur heeft die je goed wil afdekken. Ook slecht onderhouden hout dat vochtig is, heeft een tweede laag grondverf nodig. Vergeet de tweede laag grondverf niet licht op te schuren voordat je verder gaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven