Waarom been zwachtelen?

Waarom been zwachtelen?

Zwachtelen wordt toegepast bij de behandeling van abnormale vochtophoping of wanneer u bijvoorbeeld een open wond aan het been heeft. Zwachtelen bevordert de vochtafvoer, zodat de open wond beter kan genezen. Er wordt gezwachteld totdat er voldoende afname van vocht is bereikt en de wond is genezen.

Waarom worden benen Gezwachteld?

Waarom wordt er gezwachteld? Onderhuids vocht in uw arm of been zorgt ervoor dat het betreffende ledemaat zwaar aanvoelt. Het bewegen kost meer inspanning. Als een arm of been veel vocht bevat kunnen er geen therapeutische elastische kousen aangemeten worden en zal er eerst gezwachteld moeten worden.

Waarom Zinklijmverband?

Zinklijmverband stabiliseert het omwikkelde gewricht Door een zinklijmverband aan te leggen wordt het weefsel gecomprimeerd en tevens op de spieren een tegendruk uitgeoefend. Dit verbetert niet alleen de bloedcirculatie en ontstuwing, maar stabiliseert ook het omwikkelde gewricht.

Wat is het doel van Beenvolgend zwachtelen?

Je zwachtelt als je bij de knie bent weer beenvolgend terug naar de enkel en zonodig weer omhoog (zie punt 10 van het stappenplan). Voor het afvoeren van vocht gaat het om de werking van de gehele zwachtel op het been. Het is wel belangrijk dat de druk rond de enkel iets hoger is dan bij de kuit.

Waarom zwachtelen bij open been?

De behandeling van een open been Doel van het zwachtelen is het verhogen van de druk op uw onderbeen. Als u vervolgens uw kuitspier aanspant, wordt de druk op de bloedvaten in uw been groter waardoor bloed beter terugstroomt naar het hart.

Waarom zwachtelen en geen steunkousen?

Bij hartfalen moet er milde compressietherapie worden toegepast, dat wil zeggen dat zwachtels en therapeutische elastische kousen niet teveel druk (compressie) mogen uitoefenen, omdat er anders in één keer teveel vocht in de bloedsomloop wordt ‘gedrukt’, waardoor u het benauwd kunt krijgen.

Waarom zwachtelen bij wondroos?

Bij een open been, trombose, wondroos of oedeem kan het helpen om te zwachtelen. Daarbij wordt een drukverband (zwachtel), soms klevend en soms niet klevend, aangebracht. Deze zorgt voor een constante druk en ondersteuning van de bloedvaten, waardoor de doorbloeding verbetert en het vocht in uw benen afneemt.

Wat als zwachtelen niet helpt?

Verkeerd zwachtelen (te strak, te los) of polsteren vertraagt het genezingsproces. Lange-rekzwachtels knellen snel af en moeten daarom ’s nachts uit. In de praktijk worden deze nauwelijks meer gebruikt en als dat wel gebeurd is de kans op complicaties vaak groot (tip bezoeker).

Waarom korte rek zwachtels?

Korte rek zwachtel Korte rekverbanden worden meestal gemaakt van 100% katoen en geven krachtige compressie bij activiteit van de kuitspier wanneer je in beweging bent. De arbeidsdruk is relatief hoog en de rustdruk relatief laag.

Waarom Polsteren?

Omdat het onderbeen niet overal gelijkmatig rond is, zal de druk die de zwachtel uitoefent niet overal gelijk zijn. Door te polsteren met watten (holtes opvullen) maak je het been egaal van vorm waardoor de druk optimaal verdeeld wordt over het been.

Wat is het doel van tricot Buisverband?

Klinigrip Tricot S – buisverband Dit buisverband is speciaal geschikt voor bescherming van de huid onder andere verbanden, zoals gipsverband of drukzwachtels. Het verband is zeer huidvriendelijk zodat het ook kan worden gebruikt bij patiënten met een gevoelige huid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven