Inhoudsopgave
Waarom bloemen op een graf?
Bloemen helpen om op een mooie manier afscheid te nemen van de overledene. Bij een begrafenis worden bloemen gegeven als laatste eer aan de overledene, om de liefde voor de overledene te tonen, en ook als troost en blijk van medeleven aan de familie en naasten van de overledene.
Welke bloemen op een graf?
Geschikte Planten voor op een graf
- Rotsplantjes. Langzaam groeiende groenblijver.
- Vrouwenmantel. Vrouwenmantel goed droogtebestendig, polvormig, bodembedekker.
- Hostas. Groen-blijvende vaste plant.
- Lavendel.
- Leeuwenbekjes.
- Heideplanten.
- Zodeklokje.
- Campanula – Klokjesbloemen.
Welke bloemen bij afscheid?
Welke bloemen geeft u wanneer?
- Een rouwboeket voor een naaste. Wanneer een naaste, die dicht bij u stond, overleden is, wordt er vaak een rouwboeket of rouwkrans gemaakt en op de kist gelegd.
- Een bloemstuk voor de nabestaanden.
- Bloem(en) voor de overledene.
- Anjer.
- Amaryllis.
- Aronskelk.
- Chrysant.
- Lelie.
Welke kleur rozen begrafenis?
De witte roos wordt echter ook al lange tijd gebruikt bij begrafenissen. Andere betekenissen van de witte roos zijn namelijk eerbied en herinnering. Om hun dierbare te eren, respecteren en herinneren wordt er door nabestaanden vaak een witte roos neergelegd op de kist van de overledene.
Hoe gaat een begrafenis in Belgie?
“In Vlaanderen ligt de overledene veelal op een bed en is het lichaam zichtbaar. In Wallonië daarentegen ligt de overledene bij de begroeting altijd in een kist. “In Vlaanderen gebeurt dat meestal in een mortuarium in een ziekenhuis of in een funerarium bij een uitvaartondernemer.
Wat houdt een begrafenis in?
Een begrafenis, teraardebestelling, graflegging of inhumatie is een lijkbezorging waarbij een overledene aan de aarde wordt toevertrouwd. Een uitvaart is een lijkbezorging met de bijbehorende plechtigheden.