Inhoudsopgave
Waarom gebruikt de politie nog steeds paarden?
Paarden worden daar ingezet om de openbare orde te handhaven. Oftewel: om te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Het voordeel is dat de ruiter goed zicht heeft en overal goed naar kan kijken en paarden zijn wat socialere beesten dan politiehonden.
Waarom is er bereden politie?
De bereden politie wordt ingezet voor surveillance, bij acties van de mobiele eenheid en bij officiële gelegenheden. Bij surveillance patrouilleren de ruiters in koppels. Ze hebben dezelfde taken als surveillerende agenten te voet. De paarden dragen evenals de ruiters extra bescherming.
Wat voor paarden gebruikt de politie?
In principe kan elk paard politiepaard worden, ongeacht ras, afkomst of kleur. Alleen hengsten zijn niet geschikt, want te onrustig.
Hoe train je een politiepaard?
Karaktertest. Als een paard geschikt lijkt om politiepaard te worden komt hij twee weken op proef in een speciaal africhtingcentrum. Er wordt dan gekeken of het paard gezond is en er wordt een karaktertest gedaan. Een politiepaard moet een koel karakter hebben dan is hij niet zo gauw bang.
Hoe kom ik bij de bereden politie?
Agenten met minimaal drie jaar ervaring in het politiewerk komen in aanmerking voor een functie als ruiter. Een fysieke test en een rijtest maken deel uit van de selectieprocedure. Wordt een agent aangenomen? Dan volgt een inspannende interne opleiding van drie, zes of negen maanden, afhankelijk van rijervaring.
Welke landen hebben politie paarden?
De nationale politie in Canada, de Royal Canadian Mounted Police, in Nederlands, Koninklijke Canadese Bereden Politie dankt haar Engelse naam aan het feit dat het oorspronkelijk specifiek een korps van bereden politie was. Ook nu wordt er nog veel gebruikgemaakt van paarden.
Hoeveel verdiend een politie agent per jaar?
Afhankelijk van je vooropleiding kom je terecht in salarisschaal 6 (1.976 tot 3.159 euro bruto, 36 uur), 7 (2.060 tot 3.425 euro) of 8 (2.435 tot 3.882 euro), vertelt Maarten Brink, projectleider van de cao bij politievakbond ACP.