Waarom hebben paarden sokken?

Waarom hebben paarden sokken?

Sokken hebben dus een beschermende functie van de huid. Sokken kunnen ook huidbeschadigingen voorkomen die worden veroorzaakt door aantikken. Paarden met veel sok passen vaak geen beenbescherming, maar hebben het door de dikke sokken ook niet altijd nodig. De haren vormen een beschermlaagje.

Waar dienen Paardrijsokken voor?

De sokken voor het rijden zijn speciaal ontwikkeld met een stevig elastiek boven aan de sok. Dit voorkomt dat de sok naar beneden gaat zakken en strak om je voeten en benen zit. Hierdoor zit het stukken lekkerder en blijft dit ook zo tijdens het rijden. Er zijn zelfs exemplaren die perfect aansluiten op je rijbroek.

Hoe scheer je de sokken van een paard?

Als je echt de sokken van je paard niet af wilt scheren, kun je ook alleen het onderste deel afscheren. Het bovenste laagje haar valt dan over het onderste deel heen, waardoor je niet ziet dat er geen haar meer zit”, legt Van den Broek uit.

Wat te doen bij rasp paard?

Rasp is een aandoening dat heel veel lijkt op mok. Het komt voor bij paarden en meestal op de pijpbeen. Meestal komt het voor op het witte been, maar een enkele keer ook op niet witte benen….Hoe te behandelen

  1. Babydoekjes;
  2. Mokzalf;
  3. Blauwspray en vaseline;
  4. Dierenarts;

Waarom lange sokken paardrijden?

Paardrijsokken of kousen zijn lange sokken die vaak tot de knie gaan. Je trekt ze over je rijbroek heen, zodat je rijbroek mooi glad blijft zitten, zodat je geen last hebt van schurende plooien onder je chaps en ook opdat je gemakkelijk in je paardrijlaarzen glijdt. Maar bij dames en heren sokken is er geen verschil.

Hoe scheer ik de benen van mijn paard?

Voor het hoofd en de benen is een scheermachine vaak wat te groot. Je kunt er dan voor kiezen om deze plekken te knippen met een gebogen trimschaar of een tondeuse te gebruiken. Een tondeuse is wendbaarder dan een scheermachine en maakt minder geluid waardoor je paard rustiger blijft.

Wat smeren op mok?

Smeer na het verwijderen van de korstjes de kootholte in met bijvoorbeeld mokzalf of zinkzalf, om de huid te beschermen tegen vuil. Welke zalf en verdere behandeling het best werkt voor het paard verschilt, net als de lengte van de herstelperiode. Vraag bij twijfel altijd een dierenarts om hulp.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven