Inhoudsopgave
Waarom is het belangrijk dat patiënten mobiliseren?
Waarom bewegen? Mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis zijn weinig in beweging. Weinig bewegen leidt tot een verminderde conditie, afname van spierkracht, functieverlies en bij ouderen soms zelfs tot afname van zelfstandigheid. Daarom is het zo belangrijk om in beweging te blijven, ook rondom uw ziekenhuisopname.
Waarom waardegedreven zorg?
Bij waardegedreven zorg bespreekt de zorgverlener in het begin van het zorgproces wat de patiënt wil bereiken en wat er voor hem toe doet. Hoe meer inzicht we krijgen in de waarde die de behandeling voor de patiënt oplevert, hoe beter we de zorg kunnen verbeteren.
Wat is de transmurale Zorgbrug?
De Transmurale Zorgbrug slaat een brug tussen professionals in ziekenhuizen en professionals in de eerstelijnszorg. Zij ondersteunt in de begeleiding van kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname weer thuis komen. Door de hierbij geleverde proactieve ziekenhuiszorg en begeleiding daalt de sterfte met een kwart.
Welke interventies pas je toe om escalatie van het delier te voorkomen?
Praat rustig en in korte zinnen. * Schaf de formele bezoektijden voor deze patiëntengroep af. Om onrust te voorkomen of te verminderen: beperk het aantal bezoekers per patiënt tot één. * Sommige patiënten met een delier hebben baat bij reductie van alle prikkels die zij zintuiglijk niet meer kunnen ordenen.
Waarom is mobiliseren na operatie belangrijk?
Mobiliseren na de operatie Als er regelmatig afgewisseld wordt tussen op bed liggen, in een stoel zitten en te lopen worden de longen getraind, waardoor slijm zich minder makkelijk ophoopt en de longen beter ontplooien.
Wat betekent mobiliseren in de zorg?
Mobiliseren is passief als de patiënt niks doet. Het lichaamsdeel of gewricht is ontspannen en wordt door de therapeut bewogen. In het geval van actief mobiliseren gaat het om oefeningen waarbij de patiënt het gewricht zelf in beweging brengt. Een combinatie tussen deze twee vormen is ook mogelijk.
Wat is Waarde in de zorg?
Waarden zijn algemene principes die als richtinggevend voor een bepaalde praktijk worden gezien. Waarden geven dus richting aan het handelen. Morele waarden in de gezondheidszorg zijn bijvoorbeeld eerlijkheid, weldoen, vertrouwen, privacy, respect voor autonomie, niet-schaden en rechtvaardigheid.
Wat is Uitkomstgerichte zorg?
In de gezondheidszorg kijken zorgverleners traditioneel vooral naar medische uitkomsten. Zorgverleners moeten dit meenemen in hun gesprekken met de patiënten over de behandeling. Zo kunnen ze de behandeling beter afstemmen op de persoonlijke wensen van de patiënt.
Wie werken samen bij transmurale Zorgbrug?
De Transmurale Zorgbrug combineert proactieve ziekenhuiszorg voor de oudere patiënt met een transmurale zorg door een wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige bezoekt de patiënt in het ziekenhuis en begeleidt de patiënt vervolgens verder in de thuissituatie. Dit gebeurt samen met de huisarts en mantelzorg.
Welke taak heeft de wijkverpleegkundige bij de transmurale Zorgbrug?
Bij de Transmurale Zorgbrug zorgen wijkverpleegkundigen voor een soepele overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie. Tijdens de ziekenhuisopname controleert de afdelingsverpleegkundige de kwetsbaarheid van de patiënt. Is die verhoogd, dan schakelt de verpleegkundige het geriatrieteam in.