Inhoudsopgave
Waarom kentekenbewijs niet in auto?
Wij raden u af om de kentekencard in uw auto te bewaren. U kunt de kaart gemakkelijk in bijvoorbeeld uw portemonnee bewaren, samen met uw rijbewijs. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren.
Waarom kentekenbewijs?
Je hebt een kentekenbewijs nodig om aan te tonen dat je in het bezit bent van een voertuig. In 2014 is het papieren bewijs vervangen door een kentekencard. Het verschil zit hem in het feit dat een kentekencard een stuk veiliger en minder gevoelig voor fraude is dan een papieren bewijs.
Welke kentekenbewijs in auto?
Als u rijdt op de weg, moet u uw kentekencard bij u hebben. De politie kan erom vragen. Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.
Wat als ik mijn kentekenbewijs niet bij me heb?
Rijden zonder kentekenbewijs Naast de kentekenplaten op de auto, moet je ook altijd het kentekenbewijs bij je hebben in de auto. Dit is of het oude papieren kentekenbewijs, of de kentekencard. Vraagt de politie om het kentekenbewijs en kan je deze niet tonen? De boete is in dit geval 45 euro.
Wat moet je bij je hebben in de auto papieren?
rijbewijs en identiteitskaart. groene of witte kaart afgeleverd door uw verzekeraar. inschrijvingsbewijs afgeleverd door de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) keuringsbewijs afgeleverd door de technische keuring.
Waaruit bestaat een kentekenbewijs?
Onderdelen kentekenbewijs: voertuigbewijs, tenaamstellingsbewijs & overschrijvingsbewijs…
Welke delen papieren kentekenbewijs?
Voor 1 januari 2014 op naam: Papieren kentekenbewijs
- Voertuigbewijs (deel IA) – Het deel met de voertuiggegevens.
- Tenaamstellingsbewijs (deel IB) – Het deel met de tenaamstellingsgegevens.
- Overschrijvingsbewijs (deel II) – Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren.
Is dit kentekenbewijs veilig in de auto?
Dit kentekenbewijs moet u niet in de auto bewaren maar op een veilige plek los van de andere kentekenbewijzen. Als iemand in het bezit komt van zowel deel I als deel II van het kentekenbewijs, kan hij zonder moeite de auto op zijn naam zetten.
Wanneer moet u een papieren kentekenbewijs hebben?
Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.
Wat is het Voertuigbewijs?
Voertuigbewijs – Deel I: het deel met de voertuiggegevens. Tenaamstellingsbewijs – Deel II: het deel met de tenaamstellingsgegevens. Overschrijvingsbewijs (of als het kenteken is afgegeven vóór 01-01-1995: Kopie Deel 3): het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat u thuis moet bewaren.
Wanneer geeft de RDW het kentekenbewijs?
De RDW geeft sinds 1 januari 2014 het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) af. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren. Deze heeft u nodig als u uw voertuig gaat verkopen.