Waarom kwamen er in de 17e eeuw veel nieuwkomers naar Amsterdam?

Waarom kwamen er in de 17e eeuw veel nieuwkomers naar Amsterdam?

In de 16de en 17de eeuw trok Nederland veel migranten aan. Zij kwamen af op de economische voorspoed en de tolerante houding tegenover verschillende godsdiensten.

Welke bevolkingsgroepen in de jaren 60 naar Nederland trokken?

In de jaren ’50 en ’60 kwamen de eerste migranten van het toen nog Portugese Kaapverdië naar Nederland. Het waren zeemannen die op Europese schepen werkten en zo in verschillende Europese havens terechtkwamen.

Waarom kwamen buitenlanders naar Nederland in de Gouden eeuw?

Vanaf het moment dat de Noordelijke Nederlanden zich hadden afgekeerd van Filips II trokken ze veel migranten. Die kwamen af op de economische voorspoed, de verhoudingsgewijs redelijke sociale voorzieningen, de hogere lonen en de religieuze tolerantie.

Hoe maakte immigranten de Republiek Rijk in de 17e eeuw?

In de zeventiende eeuw nam het aantal vreemdelingen in de Republiek sterk toe. De extra arbeidskrachten waren goed voor de economie, vonden veel stadsbesturen.

Wat waren de twee belangrijkste redenen voor de immigratie in de Republiek in de zeventiende eeuw?

Het intolerante beleid van de katholieke Filips II ten aanzien van protestanten, de schrijnende armoede en de hoop op een leven in welvaart en vrijheid waren voor de Zuid-Nederlanders belangrijke redenen voor vertrek naar het noorden.

Welke bevolkingsgroepen waren niet welkom in de republiek?

In de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden domineerden de calvinisten, maar zij waren niet machtig genoeg om hun geloof aan iedereen op te leggen. Katholieken, lutheranen, wederdopers en Joden hadden daardoor ruimte om hun eigen religie te beleven.

Is Nederland een klassiek immigratieland?

Immigranten uit klassieke immigratielanden, de traditionele ‘gastarbeiderlanden’ en de landen waar veel vluchtelingen vandaan komen, wonen voor het grootste gedeelte na tien jaar nog in Nederland. Dat meldt CBS.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven