Waarom mag je om toelichting vragen als je negatieve feedback krijgt?

Waarom mag je om toelichting vragen als je negatieve feedback krijgt?

Vraag om toelichting Is je niet helemaal duidelijk wat de ander bedoelt, vraag dan om een toelichting. Probeer de feedback te begrijpen. Vraag door naar wat de ander precies bedoelt. Check of je de boodschap goed hebt begrepen door te luisteren, samen te vatten en door te vragen (LSD).

Wat hoort er bij het geven en ontvangen van feedback?

Feedback gaat over informatie uitwisselen over wat iemand heeft gedaan en hoe iemand dat heeft gedaan. Bij feedback aan de ander geven zeg je wat je van het gedrag of de houding van je gesprekspartner vindt. Bij feedback van de ander ontvangen reageer je op wat je gesprekspartner over jouw gedrag of houding zegt.

Waar moet het geven van feedback aan voldoen?

In 7 stappen goede feedback geven

  • Wees specifiek: benoem feiten en concreet gedrag.
  • Beschrijf wat het gedrag met je doet zonder te oordelen.
  • Breng de boodschap vanuit jezelf.
  • Kies voor de juiste timing.
  • Geef de ander de gelegenheid te reageren.
  • Zoek samen naar oplossingen.
  • Oefenen en nog eens oefenen!

Wat kan feedback veroorzaken bij de gever en de ontvanger?

Het gaat om waarnemen van gedrag van de ander, en weergeven van wat het je doet. · Concreet: Feedback moet zo concreet mogelijk zijn. · Wacht niet te lang: De ander moet datgene wat je waargenomen hebt, en de situatie daaromheen, nog kunnen herkennen om er iets mee te kunnen doen.

Hoe noem je negatieve feedback?

Je noemt negatieve feedback letterlijk “hulp”. En die krijg je door de ander erom te vragen. Niet: “Mag ik je hulp, geef me kritiek”. Dat voelt nog steeds negatief.

Wat is het geven van feedback?

Wat is feedback? Feedback is terugkoppeling aan iemand over het effect van zijn of haar gedrag of prestaties. Dit is waardevol om te ontvangen als je jezelf of je product wilt verbeteren. Feedback kun je positief of opbouwend formuleren.

Wat zijn de belangrijkste theoretische uitgangspunten voor het geven en ontvangen van feedback?

Wij geven je een aantal hele belangrijke regels die je niet mag vergeten tijdens het ontvangen van feedback.

  1. 1 | Neem een open houding aan. Wees eerlijk: niemand vindt het fijn om aangesproken te worden op zijn gedrag of tekortkomingen.
  2. 2 | Wees niet bang voor kritiek.
  3. 3 | Bedank de ander.

Wat is de functie van feedback?

Als je feedback geeft, geef je een ander een respons op zijn gedrag en hoe dat gedrag op jou overkomt. Het doel hiervan is dat de ander in de toekomst zijn gedrag kan aanpassen op een manier die effectiever is dan daarvoor. Door het verkrijgen van feedback is iemand in staat om zich te ontwikkelen.

Waarom is het geven van feedback belangrijk?

Door feedback maak je het mogelijk om gedrag en handelen in de toekomst aan te passen en samenwerking te verbeteren. Feedback kan zorgen voor inzicht in het gedrag van anderen en in het doel van hun gedrag. Door feedback te geven maak je bespreekbaar hoe dat gedrag op jou overkomt.

Wat mag je zeker niet doen bij het geven van feedback?

Beschrijf veranderbaar gedrag Je geeft altijd feedback op iets wat iemand gedaan heeft en niet op hoe hij is. Het heeft weinig zin om tegen iemand te zeggen dat ze altijd zo zit te stotteren, want daar kan ze waarschijnlijk weinig aan doen. Beschrijf alleen gedrag dat iemand kan veranderen.

Wat zijn de regels voor het geven van feedback?

Gevoelens kunnen uiten en gevoelens van de ander kunnen ontvangen. Oog hebben voor eigen behoeften en respect hebben voor behoeften van de ander. Inzicht hebben in het verschil tussen feedback, kritiek en adviseren. Bereid zijn om de eigen oordelen los te laten en een actieve luisterhouding aan te nemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven