Waarom stinkt de poep van mijn kat?

Waarom stinkt de poep van mijn kat?

Over het algemeen ruikt kattenontlasting sterk. Dit komt door de grote hoeveelheid eiwitten die ze eten. Maar wanneer de ontlasting echt doordringend stinkt, dan is er iets verkeerd. Soms is er dan spraken van onjuist verkeerde eiwitten.

Wat kun je een kat geven tegen diarree?

Als de kat nog vrolijk is en eet/drinkt kan je wat milde diarree remmers geven en licht verteerbare voeding zoals kip en rijst. Daarnaast moet de onderliggende oorzaak behandeld worden (zie boven). De diarree wordt ernstiger (en dus kan je beter naar een dierenarts gaan) als: De kat sloom is en blijft liggen.

Kunnen katten diarree hebben?

Kattenziekte, corona- en rotavirusinfecties zijn veel voorkomende virale oorzaken van diarree bij de kat. Salmonella en Campylobacter zijn twee bacteriesoorten die vaak aanleiding geven tot diarree. Van de parasieten kunnen zowel spoel- als haakwormen en de ééncelligen (protozoën) als Giardia, diarree veroorzaken.

Wat te doen harde ontlasting kat?

Dit kan u zelf doen door het drinken te stimuleren en vezelrijke voeding te geven. Soms is dat niet genoeg en dan kunnen we de kat helpen door tijdelijk vocht toe te dienen via een infuus in het bloedvat. Soms is de verstopping zo erg, dat een operatie nodig is om deze op te heffen.

Hoe ziet een Kattendrol eruit?

Gezonde ontlasting van een kat is (chocolade)bruin van kleur en heeft een sterke geur. Doordat katten échte vleeseters zijn en dus veel eiwitten binnen krijgen, ruikt de ontlasting van een kat sterker dan bijvoorbeeld die van een hond.

Hoe vaak kitten ontlasting?

Hoe vaak een kat poept is afhankelijk van zijn dieet. Eet uw kat kwalitatief goede voeding, zoals Smølke, dan poept een kat ongeveer eens per dag/twee dagen. Katten die veel blikvoeding krijgen zullen vaker poepen, zo ook katten die voornamelijk brokjes eten die bestaan uit plantaardige materialen.

Hoe lang duurt het voordat een kat poept?

Zo dient een kat normaal gesproken minimaal 1 keer per dag te ontlasten. Is dit een dag niet het geval, dan hoeft u zich niet direct zorgen te maken. Maar als uw dier 3 dagen geen ontlasting heeft gehad, of moeite heeft met ontlasten, dan kan er sprake zijn van obstipatie (het niet kunnen kwijtraken van ontlasting).

Wat te doen bij harde ontlasting hond?

Tips bij te harde ontlasting:

  1. Kijk naar het calciumgehalte van de kvv. Hoe hoger calciumgehalte, hoe harder de ontlasting.
  2. Zorg voor genoeg vezels in het voer. Als er geen groenten, vacht of eventueel graan in de kvv zit, zitten en weinig vezels in.
  3. Je kunt psyllium husk aan de kvv toevoegen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven