Inhoudsopgave
Waarom veiligheidsregios?
Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. Zo zorgt de veiligheidsregio ervoor dat er een brandweer is. Ook maakt de veiligheidsregio afspraken over de aanpak van rampen en crises. Een goede samenwerking tussen hulpverleningsdiensten, overheden, bedrijven en burgers is daarbij belangrijk.
Wat doen veiligheidsregios?
Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerzorg, rampenbeheersing, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid.
Welke zijn de veiligheidsregio’s?
De veiligheidsregio’s, in de volgorde van de nummering op de kaart, en ingedeeld naar provincie, zijn:
- Groningen.
- Fryslân.
- Drenthe.
- Overijssel: IJsselland. Twente.
- Gelderland: Noord- en Oost-Gelderland. Gelderland Midden.
- Utrecht.
- Noord-Holland: Noord-Holland-Noord. Zaanstreek-Waterland.
- Zuid-Holland: Haaglanden. Hollands Midden.
Is Limburg veilig Corona?
Meer informatie Veiligheidsregio Om alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Limburg te coördineren heeft de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Lees de actuele ontwikkelingen op de site van de Veiligheidsregio’s. Ook vindt u hier antwoord op veelgestelde vragen.
Hoeveel veiligheidsregio’s heeft Nederland?
Nederland heeft 25 veiligheidsregio’s. De burgemeesters van de deelnemende gemeenten vormen hiervan het bestuur. Veiligheidsregio’s zijn verantwoordelijk voor de brandweerzorg. Ook organiseren zij rampenbestrijding, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening in de regio (GHOR).
Wat valt onder Veiligheidsregio Brabant Noord?
De gemeenten die behoren tot de veiligheidsregio Brabant-Noord zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Heusden, ‘s-Hertogenbosch, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.