Waarom was schoolstrijd belangrijk?
De schoolstrijd in Nederland was een sterk ideologisch geladen worsteling in het negentiende-eeuwse en twintigste-eeuwse Nederland over de vormgeving van het onderwijsbestel. Deze strijd mondde uiteindelijk uit in een algehele gelijkstelling tussen bijzonder onderwijs en openbaar onderwijs.
Wat is het doel van wereldtentoonstelling?
Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden zijn en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling.
Waarom is La Belle Epoque een oorzaak van de Eerste Wereldoorlog?
De belle époque wordt in de eerste plaats gekenmerkt door meer welvaart, die ook op sociaal terrein grote gevolgen had. Dit had ook op sociaal vlak gevolgen. De arbeidsomstandigheden verbeterden en arbeiders konden zich door hogere lonen een betere levensstijl permitteren.
Waar en wanneer vond de vorige wereldtentoonstelling plaats?
In 2015, tijdens de vorige universele wereldtentoonstelling, was Milaan de gastheer van de Expo. De Expo daarvoor vond plaats in de Chinese stad Shanghai. Naast universele wereldtentoonstellingen worden er ook gespecialiseerde wereldtentoonstellingen georganiseerd.
Hoe vaak is de wereldtentoonstelling?
De grote Wereldtentoonstelling wordt elke vijf jaar gehouden. De laatste editie in 2010 in Sjanghai trok meer dan 70 miljoen bezoekers. Het was daarmee de succesvolste Wereldtentoonstelling ooit. De volgende Wereldtentoonstelling wordt in 2015 gehouden in Milaan.
Hoe is La Belle Epoque ontstaan?
De periode van ongeveer 1870 tot 1914 werd na de Eerste Wereldoorlog omschreven als de ‘belle époque’, Frans voor de ‘mooie eeuw’. Bij ons sprak men van een ‘gouden tijdperk’. De burgerij kende toen een redelijke welstand.
Wat is La Belle Epoque wikikids?
De belle époque betekent mooie tijd in het Frans. Het was een periode in de Franse, Belgische en deels Europese geschiedenis aan het eind van de 19e eeuw tot aan de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de grote oorlog, ook wel de Eerste Wereldoorlog genoemd, sprak men in België van een gouden tijdperk.