Waarom wil je bij de marine?

Waarom wil je bij de marine?

Je draagt bij aan vrede en veiligheid Defensie biedt je iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de unieke kans om bij te dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. In Nederland, maar ook daarbuiten. Als militair is de kans groot dat je een tijdje naar het buitenland vertrekt.

Welke schepen heeft de marine?

Schepen

  • Amfibisch transportschip (LPD)
  • Joint logistic Support Ship (JSS)
  • Luchtverdedigings- en commandofregat (LCF)
  • Multipurposefregat (M-fregat)
  • Patrouilleschip (OPV)
  • Onderzeeboten.
  • Mijnenjagers.
  • LCU-landingsvaartuig (materieel)

Wat doet de marine op zee?

Door scheepvaartroutes en knooppunten op zee te beveiligen is ongehinderde handel en veilig transport mogelijk. De marine bestrijdt bijvoorbeeld drugstransporten, piraterij, mensensmokkel, wapensmokkel en terreur. Marineschepen varen daarvoor patrouilles, leggen blokkades en voeren boardingoperaties uit.

Welke schepen heeft de Nederlandse marine?

6 fregatten, waaronder 2 multipurposefregatten en 4 luchtverdedigings- en commandofregatten; 2 amfibische transportschepen, ook wel landing platform docks (LPD’s) genoemd; 1 logistiek ondersteuningsschip; 4 patrouillevaartuigen, ook wel Ocean-going Patrol Vessels (OPV’s) genoemd.

Wat heb je nodig voor de marine?

Om marinier te worden, moet iedereen de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV Marns) doorlopen op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Hier leer je de militaire basisvaardigheden en denken en werken als een marinier.

Wat voert de marine uit?

De marine voert allerlei taken uit. Ze bestrijdt piraterij, houdt de zeeën veilig en beschermt handelsschepen in gevaarlijk gebied. Sommige landen gebruiken hun marine voor slechtere taken. Dan wordt de marine gebruikt om andere landen aan te vallen en zeeslagen uit te vechten.

Wat is de marine of zeemacht?

Marine. [strijdmacht] – De Marine of zeemacht is het onderdeel van de strijdkrachten dat zich bezighoudt met de oorlogsvoering op zee. De Nederlandse marine heet de Koninklijke Marine, de Belgische marine heet de marinecomponent van de Belgische Strijdkrachten. Vóór 1795 werd voor de marine de benaming Admiraliteit gebruikt.

Welke schepen komen bij de marine in dienst?

Als schepen bij de marine in dienst komen, krijgen ze de toevoeging Zr.Ms. (Zijner Majesteits) voor hun naam. Ze varen voor de koning. Als het staatshoofd geen koning is maar een koningin, krijgen alle schepen de toevoeging Hr.Ms. (Harer Majesteits).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven