Inhoudsopgave
Waaruit blijkt dat de Fransen veel belang hechten aan een krachtig bestuur in hun koloniale rijk?
Het Franse koloniale rijk kenmerkte zich door een gecentraliseerd bestuur en een grote neiging tot integratie : de kolonies en hun bevolking moesten zoveel mogelijk Frans worden. In de andere kolonies, in verreweg het grootste deel van het rijk, was er een onderscheid tussen Franse burgers en onderdanen.
Wie had de kolonie Indochina in handen?
In 1887 veroverden en stichtten de Fransen in Zuidoost-Azië de kolonie Frans Indo-China, dat bestond uit het huidige Laos, Cambodja en Vietnam. Het gebied werd bestuurd door gouverneurs. Rubber en rijst waren de belangrijkste exportproducten.
Wat waren de drie Franse kolonien In Noord Afrika?
Het door Frankrijk bestuurde gebied omvatte de huidige staten Algerije en Tunesië en het grootste deel van Marokko, waarbij het noorden en zuiden van het huidige Marokko in Spaanse handen was. Algerije werd veroverd tussen 1830 en 1847; in 1881 werd Tunesië bezet en in 1912 Marokko.
Welk Afrikaans land was vroeger een Franse kolonie?
Frans-West-Afrika (Frans: Afrique-Occidentale française, AOF) was een federatie van acht Franse koloniën in Afrika, namelijk: Frans-Mauritanië, Senegal, Frans-Soedan (nu Mali), Guinee, Ivoorkust, Niger, Opper-Volta (nu Burkina Faso) en Dahomey (nu Benin).
Hoeveel landen heeft Frankrijk gekoloniseerd?
Frankrijk beheert op die manier sinds 1961 de nationale reserves van veertien Afrikaanse landen: Benin, Burkina Faso, Guinea-Bissau, Ivoorkust, Mali, Niger, Senegal, Togo, Kameroen, Centraal-Afrikaans Republiek, Tsjaad, Congo-Brazzaville, Equatoriaal-Guinea en Gabon.
Welke landen heeft Frankrijk gekoloniseerd?
Frankrijk
- Algerije (1830-1962)
- Frans-Equatoriaal-Afrika (1960)
- Frans-Indochina 1862 (1954)
- Frans-West-Afrika (1960)
- Marokko (1953)
- Comoren (1975)
Hoe noem je de koloniën van Zuidoost Azie?
(Vereenigde Oost-Indische Compagnie – VOC); 1602 tot 1798; werkgebieden: Oost-Indië (nu Indonesië), Japan (Nagasaki kust), Iran, Bangladesh, Thailand (toen nog Siam), in China Guangzhou (voorheen Kanton), Taiwan (was Formosa ) – tot 1662, Ceylon en Zuid-India.
Welke redenen kunnen mensen hebben om kolonies te stichten?
Landen hadden, vond men, het recht om ‘onderontwikkelde’ gebieden te veroveren en te exploiteren. De in de kolonie gevonden grondstoffen en de afzetmarkt voor de in het Europese land vervaardigde producten zouden tot de welvaart van het koloniserende land bijdragen.