Inhoudsopgave
Wanneer wordt de opzegtermijn berekend?
De opzegtermijn wordt over volledige kalendermaand berekend. Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni. Dit is alleen anders als je hierover schriftelijk andere afspraken hebt gemaakt, zoals in je arbeidsovereenkomst of in de cao.
Wanneer eindigt de opzegtermijn voor de werknemer?
Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni. Dit is alleen anders als je hierover schriftelijk andere afspraken hebt gemaakt, zoals in je arbeidsovereenkomst of in de cao. De opzegtermijn voor de werknemer is standaard één maand.
Wanneer kan de opzegtermijn teruggebracht worden?
De opzegtermijn kan worden teruggebracht tot 26 weken indien het ontslag wordt gegeven in het vooruitzicht van een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) door een werkgever in moeilijkheden of in herstructurering.
Wanneer moet je een opzeggingstermijn respecteren?
Als je ontslag neemt, moet je een opzeggingstermijn respecteren. Dat is de periode dat je nog doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gegeven. De wijze waarop de duur van deze periode moet worden berekend, hangt in eerste instantie af van de aanvangsdatum van je arbeidsovereenkomst. Indien je na 1 januari 2014 bent gestart,
Wanneer is de opzegtermijn langer dan 26 weken?
Wanneer de opzegging wordt gegeven door de werkgever om ten einde te lopen de 1ste dag van de maand na die waarin je de wettelijke pensioenleeftijd bereikt (d.i. 65 jaar), kan de opzegtermijn niet langer zijn dan 26 weken. In België werk je in een sector, ook wel paritair comité genoemd.
Wat is de opzegtermijn van een jaarcontract?
Opzegtermijn jaarcontract. Bij een aflopend jaarcontract, moet je een werknemer minimaal een maand van tevoren schriftelijk inlichten. Deze verplichting geldt als je van plan bent het jaarcontract te beëindigen, maar ook als je het wilt verlengen. Deze periode van één maand noemen ze ook wel de aanzegtermijn.
Wat is de opzegtermijn van de arbeidsovereenkomst?
Opzegtermijn en vso De opzegtermijn geldt stikt genomen alleen bij het opzeggen van de arbeidsovereenkomst. Als je met je werkgever in overleg het dienstverband beëindigd (‘met wederzijds goedvinden’) via een vaststellingsovereenkomst geldt de opzegtermijn niet.
Hoe doe je opzegbrief?
Dat is eenvoudig te doen met een opzegbrief. Je geeft in de opzegbrief aan dat je wenst te stoppen met het abonnement en zet je handtekening onder de opzegbrief. Niet moeilijk maar wel belangrijk. Hou ook voor de zekerheid je polisnummer of klantnummer bij de hand, het is namelijk handig om hieraan te verwijzen in je brief.
Wat is de opzegtermijn van een baan opzeggen?
Opzegtermijn bij baan opzeggen De opzegtermijn van uw baan zal meestal een maand zijn. Sommige bedrijven wijken hiervan af en rekenen twee maanden opzegtermijn bij beëindigen van het arbeidscontract. De opzegtermijn staat vermeld op uw arbeidsovereenkomst en/of in de CAO.
Wat is het algemene opzegverbod?
Algemeen opzegverbod. Het algemene opzegverbod houdt in dat een werkgever een arbeidsovereenkomst van een werknemer niet mag opzeggen zonder toestemming van het UWV Werkbedrijf. Deze toestemming wordt in de praktijk ook wel ontslagvergunning genoemd.
Hoe moet je een opzegbrief bezorgen?
In de opzeg- of ontslagbrief moet de start en de duur van de opzegtermijn vermeld worden. Opzegging door de werkgever: de werkgever moet je opzegging meedelen met een aangetekend schrijven of een deurwaardersexploot. Opzegging door de werknemer: als werknemer kan je de opzegging aan je werkgever bezorgen: Met een aangetekende brief.
Wat zijn de opzegtermijnen van een uitzendkracht?
In fase B (en C) zijn de opzegtermijnen afhankelijk van het type uitzendovereenkomst. Bij een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd gelden voor de uitzendkracht de volgende opzegtermijnen: Minder dan 3 maanden in dienst: 7 kalenderdagen opzegtermijn; 3 tot 6 maanden in dienst: 14 kalenderdagen opzegtermijn