Inhoudsopgave
- 1 Wat als je in het tweede spoor geen baan vind?
- 2 Wie betaalt re-integratie tweede spoor?
- 3 Wat te doen bij spoor twee?
- 4 Wat betekent re-integratie tweede spoor?
- 5 Is spoor 2 altijd verplicht?
- 6 Wat wordt bedoeld met Spoor 2?
- 7 Wat is re-integratie tweede spoor?
- 8 Kun je het 2e spoor weigeren in je werk?
- 9 Wat kost re-integratie tweede spoor?
- 10 Waar moet een 2e Spoor traject aan voldoen?
Wat als je in het tweede spoor geen baan vind?
Als dat niet lukt, kijk je in overleg met betrokkenen en bedrijfsarts naar re-integratie buiten je bedrijf, het zogenaamde ’tweede spoor’. Schakel zo nodig een re-integratiebureau in om je daarbij te begeleiden. Voorkom een loonsanctie van UWV en loondoorbetaling in het derde ziektejaar.
Wie betaalt re-integratie tweede spoor?
10) Mocht tijdens het 2e spoor dat een korte opleiding of cursus gewenst is, wie betaalt dan de kosten hiervan? In basis dient de werkgever tijdens de eerste twee ziektejaren het vinden van passende werk te bevorderen. Bij een opleiding is echter vooraf niet bekend of dit werkelijk tot hervatting van werk leidt.
Wat is spoor 2 UWV?
Na uitval door ziekte re-integreert een werknemer doorgaans bij de huidige werkgever en in de eigen functie. Wanneer er geen mogelijkheden zijn om de werknemer te re-integreren binnen de eigen organisatie komt re-integratie bij een andere werkgever in beeld: re-integratie tweede spoor.
Hoe lang duurt het tweede spoor?
Hoe lang duurt re-integratie tweede spoor? De duur van een re-integratietraject 2e spoor varieert en is afhankelijk van de omvang en complexiteit van de vragen en de problematiek van de medewerker. De duur van een re-integratie 2e spoor traject is minimaal zes maanden en de maximale duur is een jaar.
Wat te doen bij spoor twee?
Het tweede spoor Uw medewerker kan in dit geval niet meer terugkeren naar het eigen werk, maar ook niet naar een andere functie binnen uw bedrijf. Uw medewerker kan mogelijk wel ander werk doen bij een ander bedrijf, of zelfs buiten de sector. Meestal wordt dit begeleid door een ander (extern) re-integratiebureau.
Wat betekent re-integratie tweede spoor?
Is een werknemer langdurig niet in staat om zijn eigen werk wegens ziekte uit te voeren en is terugkeer bij zijn eigen werkgever niet meer mogelijk, dan is passend werk bij een andere werkgever de volgende optie. Dit heet re-integratie tweede spoor.
Wie betaalt tijdens tweede spoor?
Geen verplichting werkgever In basis dient de werkgever tijdens de eerste twee ziektejaren het vinden van passende werk te bevorderen. Om deze reden is een werkgever in beginsel niet verplicht mee te betalen aan een opleiding in een tweede spoortraject.
Wie betaalt loon tweede spoor?
Een werknemer is ‘echt ziek’ en medisch gezien dus niet in staat om te werken. In dit geval zal de werkgever het loon (voor minimaal 70%) moeten blijven doorbetalen.
Is spoor 2 altijd verplicht?
Als er geen zicht (meer) is op een structurele werkhervatting van de arbeidsongeschikte werknemer binnen de eigen organisatie, dan is de werkgever verplicht om samen met de werknemer een re-integratie spoor 2 te starten.
Wat wordt bedoeld met Spoor 2?
Spoor 2 re-integratie Het 2e spoor van de re-integratie start wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Er moet nu naar een passende functie bij een nieuwe werkgever worden gezocht.
Hoe lang duurt een re-integratie?
Samen met uw werkgever moet u er alles aan doen om snel weer aan het werk te gaan. U en uw werkgever moeten daarbij een aantal stappen volgen. Die stappen heten samen re-integratietraject. Een re-integratietraject duurt maximaal 104 weken.
Hoe lang duurt een haalbaarheidsonderzoek?
Een haalbaarheidsonderzoek duurt afhankelijk van de vraag zo’n vier tot tien weken.
Wat is re-integratie tweede spoor?
Re-integratie 2e spoor bij ziekte houdt in dat een langdurig zieke werknemer zich met hulp van de werkgever, richt op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Het 2e spoor volgt op het 1e spoor, waarin de mogelijkheden voor terugkeer binnen de eigen organisatie worden onderzocht.
Kun je het 2e spoor weigeren in je werk?
U als werknemer bent in dat geval verplicht om aan het re-integratietraject tweede spoor mee te werken. Wanneer u weigert om mee te werken aan uw re-integratie tweede spoor, loopt u het risico dat uw werkgever een sanctie aan u kan opleggen en dit kan zelfs een reden zijn voor het verlenen van ontslag.
Is het tweede spoor van de re-integratie ingezet?
Wanneer er geen mogelijkheden zijn om de werknemer te re-integreren binnen de eigen organisatie komt re-integratie bij een andere werkgever in beeld: re-integratie tweede spoor. Re-integratie bij de huidige werkgever wordt ‘eerste spoor’ genoemd en re-integratie bij een andere werkgever ’tweede spoor’.
Wat houdt tweede spoor in?
Dit kan binnen het bedrijf van de huidige werkgever of bij een nieuwe werkgever. Lukt het niet de werknemer bij zijn huidige werkgever aan passende arbeid te helpen, dan moet de werkgever samen met de werknemer op zoek naar passende arbeid bij een andere werkgever. Dit wordt het 2e spoor genoemd.
Na 1 jaar ziekte MOET het 2e spoor re-integratietraject gestart worden. De werkgever selecteert een re-integratiebureau en draagt de kosten. De werknemer is verplicht mee te werken door -samen met het re-integratiebureau- actief te zoeken naar een passende functie bij een andere werkgever.
Wat kost re-integratie tweede spoor?
De kosten voor een re-integratietraject 2e spoor hangen af van de duur, intensiteit en de module van het traject. Afhankelijk van deze factoren liggen de kosten van een 2e spoor traject uitgevoerd door een re-integratiebureau grofweg tussen de 2000 en 5000 euro.
Waar moet een 2e Spoor traject aan voldoen?
Volgens het UWV moet een re-integratie tweede spoor traject bestaan “uit een logisch samenhangende reeks van elkaar opvolgende, flankerende en/of overlappende activiteiten, die de afstand tussen het persoonsprofiel en het zoekprofiel van de werknemer zo snel en zo veel mogelijk opheft of verkleint”.
Wat houdt een tweede spoor in?
Wie betaalt 2e spoor?
In basis dient de werkgever tijdens de eerste twee ziektejaren het vinden van passende werk te bevorderen. Bij een opleiding is echter vooraf niet bekend of dit werkelijk tot hervatting van werk leidt. Om deze reden is een werkgever in beginsel niet verplicht mee te betalen aan een opleiding in een tweede spoortraject.