Wat als mede-eigenaar niet betaald?
Indien een mede-eigenaar ook na aanmaningen zijn bijdragen niet betaalt, moet u als syndicus naar de rechter stappen. Heeft de mede-eigenaar geen loon of bezittingen waar u beslag op kan (laten) leggen, dan kunt u de deurwaarder altijd beslag laten leggen op het appartement van de wanbetaler.
Wat als mede-eigenaar?
Als mede-eigenaar ben je niet enkel verantwoordelijk voor je eigen private delen – zoals je eigen appartement, garage of kelder -, maar draag je ook bij tot het beheer van de gemeenschappelijke delen. De gemeenschappelijke delen zijn onder andere dak, gevel, lift en inkomhal.
Wat als je de syndicus niet betaald?
De syndicus moet reageren In eerste instantie zal de syndicus de eigenaar die niet betaalt in gebreke stellen. Als de syndicus geen stappen onderneemt kan je hem op de algemene vergadering van mede-eigenaars vragen om alsnog het nodige te doen. Laat dat ook vermelden in de notulen van de vergadering.
Kan je syndicus in gebreke stellen?
Bent u het niet eens met de benoeming, dan kunt u die in bepaalde omstandigheden aanvechten bij de vrederechter. U kunt ook vragen dat de vrederechter een voorlopige syndicus aanstelt, bij verhindering of in gebreke blijven van de syndicus. Maakt de syndicus fouten, dan kan de VME hem daarvoor aansprakelijk stellen.
Wat is in gebreke stellen?
Het in gebreke stellen is een laatste poging om iemand zijn verplichting nog te laten nakomen. Hier wordt ook een redelijke termijn aan verbonden. Deze vorm van aanmaning is beschreven in artikel 6:82 BW. Hieraan gekoppeld zit direct het verzuim aan de verplichting te hebben voldaan.
Hoe en waar klacht indienen tegen syndicus?
professionele syndicus (vastgoedmakelaar, advocaat.): U kunt een klacht indienen bij de beroepsfederatie waartoe uw professionele syndicus behoort. U kunt bij de syndicus zelf of op de algemene vergadering navragen bij welke beroepsfederatie uw syndicus is aangesloten.
Hoe uit onverdeeldheid treden?
broers of zussen) een woning erft, kunt u uit deze ‘onverdeeldheid’ treden door het vastgoed van de hand te doen of (één van) de anderen uit te kopen. Die onverdeeldheid wegwerken kan pas nadat eventueel vruchtgebruik van de woning wordt gerespecteerd of gecompenseerd.