Wat als verhuurder afspraken niet nakomt?

Wat als verhuurder afspraken niet nakomt?

Indien je verhuurder zijn verplichtingen niet nakomt zal je hem in gebreke moeten stellen. Wanneer hierop niet de gepaste actie volgt zal je naar de vrederechter moeten gaan. Je zal dan wel aan de vrederechter een schadevergoeding vragen voor het geleden mindergenot.

Waar moet je op letten als je een kamer verhuurt?

Woont u zelf ook in de woning? Dan gelden er naast de algemene regels voor kamerverhuur bijzondere regels voor hospitaverhuur. Zo mag uw huurder niet de hele woning onderverhuren, maar wel 1 of meer kamers als hospitaverhuur. Daar moet u als verhuurder echter wel toestemming voor geven.

Wat is een Hospitaregeling?

Bij de hospitaregeling verhuurt iemand één of twee kamers in zijn eigen woonhuis. Om gebruik te maken van de hospitaregeling heb je géén omzettingsvergunning nodig. Wel moet je in Utrecht aan de volgende eisen voldoen: De eigenaar-bewoner woont zelf in de woning en is voor minimaal 10% eigenaar van de woning.

Wat als je huisbaas niet reageert?

Neemt de verhuurder niet op of reageert hij niet, stuur dan een aangetekende brief waarin je verzoekt om binnen zes weken de gebreken te herstellen. Dit kun je doen met de modelbrief van de Huurcommissie.

Hoe snel moet verhuurder repareren?

Uw verhuurder moet het gebrek repareren of oplossen. Gaat het om een spoedgeval, bijvoorbeeld een lekkage? Dan moet uw verhuurder meestal snel een oplossing of noodvoorziening regelen. Als er geen spoed bij is, geef uw verhuurder dan in ieder geval 6 weken de tijd om het gebrek te repareren.

Heeft achterstallig onderhoud?

Achterstallig onderhoud betekent dat er bij de woning geen of te weinig onderhoud is gepleegd waardoor er schade is ontstaan. Dit is schade die eenvoudig voorkomen had kunnen worden door tijdig onderhoud te plegen.

Wat moet er allemaal in een huurcontract staan?

Belangrijkste punten in een huurcontract

  • uw naam;
  • naam van de verhuurder;
  • de huur, all-in of verdeeld in kale huur en servicekosten;
  • de borg, hoe hoog die is;
  • het adres;
  • een omschrijving van de huurwoning (aantal kamers, badkamer, tuin);
  • begindatum huurcontract;
  • het tijdstip en de manier waarop u betaalt;

https://www.youtube.com/watch?v=cCwLBXAqRTU

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven