Wat betekend bemiddeling?

Wat betekend bemiddeling?

Een alternatieve manier om tot een oplossing van geschillen te komen. Een onafhankelijke deskundige bemiddelaar verleent hulp om partijen tot elkaar te brengen.

Hoe werkt een bemiddelaar?

Wat doet een bemiddelaar? Een erkend bemiddelaar is professioneel opgeleid, neutraal en onafhankelijk, en treedt op om de communicatie tussen de (ex-)partners te begeleiden, de situatie te analyseren en het conflict hanteerbaar te maken. Hij neemt geen standpunt in en waakt over de belangen van alle partijen.

Waarom een bemiddelaar?

Een erkend bemiddelaar zal helpen om de verstoorde gesprekken op gang te brengen en partijen opnieuw met elkaar te laten praten. De bemiddelaar stimuleert beide partijen om vanuit hun belangen en noden te komen tot een gezamenlijk gedragen oplossing.

Is het bemiddelt of bemiddeld?

bemiddelen/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van bemiddelen
onbepaalde wijs kort
ik hij, zij, het
tegenwoordig (o.t.t.) bemiddel bemiddelt
verleden (o.v.t.) bemiddelde bemiddelde

Hoe verloopt een bemiddeling?

In het bemiddelingsgesprek peilt Uw Bemiddelaar naar de belangen, de noden en de wensen van iedere partij. Daarbij telt iedere mening. Uw Bemiddelaar zorgt ervoor, samen met de betrokkenen, dat deze bekommernissen voor iedereen duidelijk zijn. Naar oplossingen wordt nog niet gezocht.

Waarom kiezen voor bemiddeling?

Wie kiest voor bemiddeling neemt het conflict in eigen handen. Conflicten gaan vaak gepaard met heel wat emoties. Je komt niet zelden in een neerwaartse spiraal van spanningen en verwijten terecht. Door de tussenkomst van een derde – bemiddelaar worden persoonlijke en emotionele zaken bespreekbaar.

Waarom bemiddeling?

Bemiddeling is een volwaardige en wettelijk erkende manier om conflicten op te lossen buiten de rechtbank om. In tegenstelling tot een klassieke rechtspraak door de rechter, gaan de betrokkenen zelf hun conflict oplossen. De overgrote meerderheid van conflicten komt in aanmerking voor bemiddeling.

Is bemiddeling verplicht?

Niemand is verplicht om deel te nemen aan een bemiddeling; gerechtelijke bemiddeling:bij een gerechtelijke bemiddeling kunnen de partijen of de rechter voorstellen om het geschil via bemiddeling op te lossen, waarbij de gerechtelijke procedure wordt opgeschort.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven