Wat betekent KVO infuus?

Wat betekent KVO infuus?

Klinisch Scenario De continue extra flow (KVO: keep vein open) wordt gegeven om het infuus toegankelijk te houden en flebitis te voorkomen. Verpleegkundigen lijken te variëren (3-11 ml/uur) in de hoeveelheid extra flow. Bovendien wordt in de thuiszorg deze extra flow veelal niet gegeven.

Wat is Occlusiedruk?

Occlusie-alarm: de occlusiedruk is de maximale druk die de pomp zal ontwikkelen om een flow-weerstand te overbruggen. Bij hogere weerstand gaat de pomp in alarm. Bij sommige pompen kan de occlusiedruk worden ingesteld, andere pompen hebben een vast ingestelde occlusiedruk.

Waar staat TIV voor?

SNELHEID De pomp geeft de infuussnelheid weer in milliliter per uur (ml/u) . De pomp toont het te infunderen volume (TIV) in milliliter (ml) .

Is er een extra flow nodig bij een lage Infuusstand?

Er is geen bewijs voor het toedienen van extra flow naast een lage flow van <3. ml/uur om flebitis te voorkomen en toegankelijkheid te bevorderen.

Wat is volumetrische?

bn., betr. hebbend op of behorend tot de volumetrie : volumetrische analyse, chemische analyse door volumebepaling.

Wat is multi infusie?

Met de toename van het gebruik van infuustechnologie is het gebruik van meerdere infusen op één toegangsweg, multi-infusie, sterk toegenomen.

Welke soorten infuuspompen zijn er?

Infuuspomp

  • Niet-draagbare infuuspompen of stationaire pompen, die aan een infuusstandaard of op een nachtkastje bevestigd worden voor de infuusbehandeling bij bedlegerige patiënten.
  • Draagbare infuuspompen, bestaande uit: Pompen, waarbij de infuusvloeistof in een medicatiecassette zit;

Wat is het free flow effect?

Zelfbedieningssysteem, waarbij verschillende buffetten ieder hun eigen producten en afrekensysteem hebben. Hier is dus geen sprake van een één-lijnsysteem, maar van meerdere zelfbedieningslijnen; de gast heeft dus meer mogelijkheden tot zijn beschikking.

Wat zit er in een infuuszak?

Met een infuus wordt doorgaans bedoeld de toediening van een oplossing, vaak fysiologisch zout of een oplossing van 5% glucose, of een mengsel van die twee, maar ook wel transfusie-bloed of een suspensie van respectievelijk alleen bloedcellen of bloedplasma.

Waar mag je geen infuus prikken?

Daarnaast dien je ook te kijken naar waar de bloedvaten lopen. Als een bloedvat diep in de elleboog ligt, kan het moeilijk zijn om een infuus daar aan te prikken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven