Wat doe ik na het verticuteren?

Wat doe ik na het verticuteren?

Na het verticuteren moet je wel je gazon bemesten. Zo bevorder je een vlot herstel en groeit je gazon na enkele weken weer netjes dicht. Gazon doorzaaien na verticuteren: zijn er kale plekken in het gazon ontstaan na het verticuteren? Dan zaai je die best direct in met herstelgraszaad.

Kun je je gazon verticuteren als de grond erg nat is?

Zowel in het voorjaar als in de herfst kunnen er hitteperiodes zijn. Verticuteer dan zeker niet. Verticuteer het gazon ook niet als de bodem nat is of bij regenweer.

Wat kun je doen met verticuteren?

Na het verticuteren kun je het afval met een hark verwijderen. Je zult nog verbaasd zijn hoeveel mos er tussen het gras uitkomt. Maak je geen zorgen over het uitzicht van de grasmat. Deze zal er na behandeling wat gehavend uitzien en kan kale plekken vertonen maar dit is slechts tijdelijk.

Wanneer kun je gras verticuteren?

Gras kent twee belangrijke groeiperiodes per jaar: april/mei en september/oktober. Je kunt het beste nét voor deze periodes gaan verticuteren omdat het gras zich dan goed kan herstellen. De beste periode is dan ook: april en begin september/oktober. Afhankelijk van de conditie van het gazon, minimaal één keer per jaar.

Hoe doe je het gazon goed te groeien?

Om goed te kunnen groeien heeft gras zuurstof, water en voedingsstoffen nodig. Door het gazon tweemaal per jaar te verticuteren zorg je ervoor dat het gras goed verlucht wordt en dat de voedingsstoffen goed in de bodem kunnen doordringen. We leggen je uit hoe je dit het beste kunt doen en welke periode van het jaar hiervoor het meest geschikt is.

Wat houdt verticuteerharken in?

Verticuteren houdt in dat je op mechanische wijze (met een verticuteerhark of machine) de oude viltlaag uit het gras gaat verwijderen. De grasmat raakt hierdoor goed doorlucht zodat het weer voedingsstoffen kan opnemen en kan gaan groeien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven