Wat doe je als jeugdbeschermer?

Wat doe je als jeugdbeschermer?

Je begeleidt kinderen en hun ouders als er verplichte ondersteuning nodig is bij de opvoeding. Dit wordt met een zogenaamde ‘maatregel’ opgelegd door de rechter en wordt ook wel ‘onder toezichtstelling’ genoemd.

Hoe lang duurt een ondertoezichtstelling?

Duur ondertoezichtstelling De kinderrechter bepaalt hoe lang uw kind onder toezicht wordt gesteld. Dit is maximaal 12 maanden. De kinderrechter kan de maatregel steeds met (maximaal) 1 jaar verlengen. Een ondertoezichtstelling is mogelijk tot uw kind 18 jaar is.

Wat doe je als Jeugdreclasseerder?

Als jeugdreclasseerder probeer je jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen weer op het rechte pad te krijgen. Je begeleidt hen op weg naar een betere levenswijze. Jouw doel is dat zij in de toekomst niet (meer) te maken krijgen met de politie.

Welke opleiding heb je nodig voor gezinsvoogd?

Voor de functie van Gezinsvoogd wordt een HBO opleiding gevraagd, zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bij sollicitaties wordt er ook vaak gevraagd naar ervaring binnen de jeugdbescherming.

Hoe lang duurt zitting OTS?

Ondertoezichtstelling mag maximaal 12 maanden duren. Verlenging is mogelijk. De kinderrechter geeft een bepaalde jeugdinstelling (gecertificeerde instelling, bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg) de opdracht om de ondertoezichtstelling uit te voeren. Die stelt dan een gezinsvoogd aan.

Hoe lang duurt aanvraag OTS?

De voorlopige ondertoezichtstelling mag maximaal drie maanden duren. Als de kinderrechter bepaalt dat een voorlopige ondertoezichtstelling nodig is, krijgt de minderjarige direct een gezinsvoogd. In die periode onderzoekt de raadsonderzoeker de situatie thuis en onderzoekt deze welke hulp er nodig is.

Wat is de rol en taak van Bureau Jeugdzorg?

De wettelijke taken van Bureau Jeugdzorg zijn: Indicatiestelling voor het verkrijgen van zorg, zowel jeugdzorg als zorg voor jongeren tot 18 jaar met psychische en/of psychiatrische problemen. Uitvoering van de taken van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven