Wat doe je bij een inspanningstest?

Wat doe je bij een inspanningstest?

Bij een inspanningstest (of: fietstest) wordt er een hartfilmpje (ECG) tijdens inspanning gemaakt. Bij een hartfilmpje in rust zijn afwijkingen niet altijd te zien. Bij inspanning moet het hart harder werken. Het hart heeft daarbij meer behoefte aan energie en zuurstof.

Waarom een Holteronderzoek?

Dit onderzoek stelt uw behandeld arts in staat uw hartritme over langer tijd (24, 48 of 72 uur) te observeren. Zodoende kan er meer duidelijkheid verkregen worden over stoornissen in het hartritme en de eventuele relatie met uw klachten (hartkloppingen, duizeligheid).

Hoe gebeurt een cardiologisch onderzoek?

Er wordt een uitgebreid laboratoriumonderzoek middels bloed en urine uitgevoerd en we maken een ECG (hartfilmpje) en een echo van het hart. Daarnaast wordt de reactie van je hart op inspanning gemeten door middel van een inspanningstest op een hometrainer.

Wat is een event recorder?

Om te onderzoeken of u een hartritmestoornis heeft, kan het nodig zijn dat u een poosje een eventrecorder gaat dragen. Zijn er tijdens die periode klachten van het hartritme, dan registreert de eventrecorder dit. Met deze gegevens kan de cardioloog zien of u een ritmestoornis heeft. Er zijn verschillende uitvoeringen.

Wat moet je doen bij een cardioloog?

Cardiologie

  1. Basisonderzoeken.
  2. 24 Uur ritme- en bloeddrukmeting.
  3. Tilt test.
  4. Echocardiografie.
  5. Coronaire CT scan en MRI.
  6. Elektrofysiologisch onderzoek.
  7. Invasief cardiaal onderzoek.

Hoe gaat een fietsproef?

Tijdens de fietstest is het de bedoeling dat je het aantal toeren per minuut van de fiets ongeveer gelijk houdt. Je begint te fietsen in een heel lichte versnelling, maar na een tijdje wordt de weerstand van de hometrainer langzaam opgevoerd, waardoor het trappen steeds zwaarder wordt.

Hoe lang duurt een Holteronderzoek?

Door middel van een holteronderzoek ofwel 24-uurs ECG (=hartfilmpje) wordt uw hartritme tijdens uw dagelijkse bezigheden continu geregistreerd voor maximaal 24 of 48 uur. Zo kunnen hartritmestoornissen worden vastgelegd. Het aanbrengen van de holter duurt 10 minuten.

Wat is een event holter?

Dit onderzoek gebeurt met een kleine draagbare recorder, de event holter. Het apparaatje registreert voortdurend uw hartritme. Voor het onderzoek worden ECG-plakkers op de borstkas geplakt. Deze plakkers worden via kabeltjes verbonden met de event holter.

Wat is het verschil tussen een holter en Eventrecorder?

Bij een Holteronderzoek krijgt de patiënt plakkers (elektroden) op de borst. Deze zitten vast aan een apparaatje (recorder) dat de patiënt aan een band of riem om het middel draagt. De eventrecorder is een apparaatje om een hartritmestoornis op te sporen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven