Wat doe je in een revalidatiecentrum?

Wat doe je in een revalidatiecentrum?

In een Revalidatiecentrum word je begeleid bij het herstel van een operatie of ziekte, of leer je omgaan met de gevolgen van een (chronische) aandoening of beperking. Het doel van revalidatie is dat je weer zo zelfstandig mogelijk wordt.

Wat is het doel van een revalidatieprogramma?

Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening.

Wat is het belang van revalidatie?

Na een ongeval of operatieve ingreep is het van groot belang om weer te herstellen. Daarbij gaat het dus om revalidatie en dit vindt vaak plaats onder de revalidatiearts. Niet alleen gaat het hierbij om de lichamelijke aspecten maar ook de psychische aspecten komen aan bod.

Wat houd Corona revalidatie in?

Deze revalidatiegroep is voor mensen die Corona hebben gehad en nog kampen met hieraan gerelateerde klachten. Patiënten worden door de longarts doorverwezen en komen in een multidisciplinair longrevalidatietraject terecht. Hierin zit naast de longarts ook de longverpleegkundige, psycholoog, diëtist en fysiotherapeut.

Wat is revalidatie traject?

Revalidatie is het herstellen onder medische begeleiding na een operatie, letsel of ongeval. Medische begeleiding is nodig als u na een behandeling in het ziekenhuis klachten en ongemakken heeft, waardoor u nog niet goed kunt functioneren en/of zelfstandig kunt wonen.

Waarom een revalidatiearts?

Een revalidatiearts houdt zich bezig met revalideren en het verminderen of voorkómen van de gevolgen van een ziekte. De revalidatiearts probeert de handicaps te voorkómen of te verminderen, zodat de patiënt zo veel mogelijk zelf kan functioneren in de maatschappij, waarbij je streeft naar zelfstandigheid.

Hoe revalideren na Covid?

Revida is een programma van 12 weken waarin je begeleid wordt door een kinesitherapeut, psycholoog en arts om je dagelijkse activiteiten geleidelijk aan te hervatten. Tijdens deze 12 weken heb je 2 keer per week een afspraak in AZ Sint-Lucas voor fysieke revalidatie.

Wat doet fysio na Corona?

Fysiotherapie Rijnmond heeft zich gespecialiseerd in revalidatie voor patiënten die na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies. U hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie.

Wat doet Medinello?

Medinello is een zelfstandig behandelcentrum voor revalidatie van chronische (pijn)klachten met 14 locaties door Nederland. Onze teams behandelen individueel of multidisciplinair cliënten met een complexere zorgvraag op het gebied van chronische klachten, vaak in combinatie met psychosociale problematiek.

Hoe lang duurt een revalidatie?

Revalideren. De duur van uw revalidatie is afhankelijk van uw vraag en aandoening. In samenspraak met de specialist ouderengeneeskunde wordt bepaald hoe lang u revalideert. De gemiddelde verblijfsduur is 2 tot 6 weken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven