Wat doen met oude lakens?
Bijna alle textiel mag in de inzamelingscontainer – ook als het versleten of kapot is. Kleding, handdoeken, lakens, gordijnen, knuffels en schoenen gooi je in de container, verpakt in dichte plastic zakken. Alleen sterk vervuilde (bv verf- of olievlekken) of natte kleding mag er niet in.
Waar laat ik oude lakens?
Je kunt oud textiel in een textielcontainer doen, meegeven in een zak met huis-aan-huis inzamelacties of afgeven bij de kringloopwinkel of milieustraat. Kijk voor inzamelacties, adressen en openingstijden van de kringloopwinkel en milieustraat op de afvalwijzer.
Hoe vaak dezelfde handdoek gebruiken?
Om de hygiëne te behouden is het wel aan te raden om een handdoek maximaal 3 keer te gebruiken en hem dan wel echt te wassen, de bacteriën zijn dan wel niet schadelijk maar hopen zich wel op, waardoor de handdoek op een gegeven moment niet zo fris meer is.
Wat doen met oude washandjes?
#10 Doneren aan dierenopvang. De lokale dierenopvang is waarschijnlijk heel blij met een donatie van oude washandjes, handdoeken of theedoeken. Ze gebruiken deze doeken om de dieren te wassen en te verzorgen. Informeer dus zeker eens bij het lokale asiel of bij een andere dierenorganisatie in de buurt.
Wat te doen met oud dekbedovertrek?
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische vulling) zijn niet recyclebaar. Gooi ze daarom weg bij het restafval. Als de vulling dons is, kan deze gescheiden ingeleverd worden voor recycling.
Wat maken van oud dekbed?
Wat je allemaal met oude dekbedhoezen kunt doen
- Hand genaaid geschenkdoosje (Ingrid)
- Als voering voor een zelfgemaakte tas (Ingrid)
- Als stof voor een huisbroek (Hanneke)
- Van dekbedhoezen kun je prima kussenslopen maken (Hanneke)
- Een dekbedhoes vormt een prima zonnescherm (Truus)