Wat doen ze in een slaapcentrum?

Wat doen ze in een slaapcentrum?

Het Slaapcentrum onderzoekt en behandelt volwassenen en kinderen met slaap- of waakstoornissen. Voorbeelden van problemen zijn: slapeloosheid. slaapapneu (OSAS)

Wat kost een slaapapneu onderzoek?

Het NSI zorgt er dus voor dat er voor u geen kosten zijn verbonden aan het slaaponderzoek, met uitzondering van uw eigen risico (zie hierna). Voor elke zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Welke dokter voor slaapproblemen?

Wanneer naar de dokter? Met een slaapprobleem blijf je beter niet zitten. Praat erover met je huisarts indien slaaptips en een goede slaaphygiëne je slaap niet verbeteren. Je arts helpt je om de oorzaken van je slaapproblemen in kaart te brengen en zoekt samen met jou naar een oplossing.

Wat doet een Slaappoli?

Op de slaappolikliniek houden de longartsen zich vooral bezig met onderzoek naar en behandeling van ademhalingsstoornissen tijdens de slaap, zoals slaapapneu (obstructief slaapapneu, OSA), waarbij mensen tijdens de slaap niet goed doorademen en andere slaapstoornissen.

Wat doet een slaap neuroloog?

Een somnoloog heeft kennis van alle aspecten, zoals ademhalingsafhankelijke slaapstoornissen (zoals slaapapneu), bewegingsstoornissen in de slaap, parasomnie (onwenselijke gebeurtenissen in de slaap zoals slaapwandelen) of REM-slaap gedragsstoornissen (het uitleven van dromen tijdens de REM-slaap), neurologische en …

Hoe gaat een slaapapneu onderzoek?

Onderzoek bij slaapapneu Bij klachten van slaapapneu stuurt de huisarts u naar een neuroloog, kno-arts of longarts voor onderzoek. Slaapapneu kan worden vastgesteld door een slaaponderzoek. Terwijl u slaapt, meet een apparaat hoe vaak en hoe lang uw adem stopt. Dit gebeurt thuis of in het ziekenhuis.

Hoe merk je dat je slaapapneu hebt?

Niet alleen snurken, hoofdpijn, vermoeidheid en slaperigheid zijn herkenbare symptomen van slaapapneu. Ook kunt u last krijgen van concentratieproblemen, vergeetachtigheid en kunt u prikkelbaar zijn.

Wat kun je doen tegen slaapproblemen?

Neem 2 tot 3 uur voor het slapen geen vast voedsel meer. Gebruik ’s avonds geen koffie of middelen met cafeïne, geen sterke thee, nicotine of drugs. Drink geen alcohol om in te slapen. Probeer een uur voor het slapengaan te ontspannen (korte wandeling, warm bad, ontspanningsoefeningen, laten masseren, vrijen).

Hoe komt het dat je niet kan slapen?

Zo kan het zijn dat je eenvoudigweg een verkeerde slaaphouding hebt, waardoor je niet goed ligt. Een verandering in slaaphouding kan ervoor zorgen om lekkerder te liggen en zo beter te slapen. De oorzaak kan ook mentaal zijn. Stress heeft bijvoorbeeld een grote invloed op hoe je je dag en nacht beleeft.

Hoe gaat een slaaponderzoek in zijn werk?

Met een polygrafie doen we met name onderzoek naar eventuele problemen met de ademhaling in de slaap. We meten dan in de nacht uw ademhaling, het snurkgeluid, het zuurstofgehalte in uw bloed en uw hartritme. Zo kunnen we vaststellen of er sprake is van slaapapneu (OSAS). Dit onderzoek vindt altijd thuis plaats.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven