Inhoudsopgave
Wat doet de politie als je telefoon is gestolen?
Aangifte doen bij de politie U doet er goed aan om uw gestolen iPhone of Android toestel aan te geven bij de politie. U kunt ervoor kiezen om persoonlijk of digitaal aangifte te doen. U kunt vervolgens online aangifte doen met uw DigiD.
Kun je telefonisch aangifte doen?
U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan telefonisch, op het politiebureau, via internet of via een 3D-loket. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen. En op welke manier u dan het beste aangifte kunt doen.
Wat moet je doen als iets gestolen is?
Doe aangifte van diefstal bij de politie
- Online: doe aangifte op de website van de politie.
- Telefonisch: bel de politie via 0900-8844.
- Op een politiebureau bij u in de buurt.
Wat doet politie met aangifte diefstal?
Door aangifte te doen laat u de politie weten dat er een misdrijf is gepleegd. Zij kunnen dan een onderzoek starten naar het strafbare feit. Dit is nodig om de dader te vinden. Ook heeft u meer kans op schadevergoeding als u aangifte doet.
Kan de politie je telefoon traceren?
In geval van noodgeval kunnen deze diensten: je smartphone traceren en z’n gps-coördinaten binnen in een straal van 10 meter op de kaart weergeven. Het toestel van op afstand blokkeren of wissen. Recente gebruikersinfo versturen: de laatst geraadpleegde websites of gebelde telefoonnummers.
Waar worden gestolen telefoons verkocht?
Zo kan een gestolen mobiele telefoon direct worden verkocht op marktplaats voor een mooie prijs. Daarnaast kiezen sommige dieven ervoor om de telefoon uit elkaar te halen en de verschillende onderdelen te verkopen. Dat maakt de telefoon meteen onherkenbaar, terwijl criminelen er wel geld aan verdienen.
Kan ik gelijk aangifte doen?
Uw aangifte heet een ‘klacht met een verzoek tot vervolging’. Bij klachtdelicten kunt u binnen 8 dagen uw aangifte intrekken. U heeft 3 maanden de tijd voor aangifte van een klachtdelict. In sommige gevallen start deze periode pas als u weet wie de dader is.
Kan je aangifte doen op zondag?
Hier kunt u van maandag tot en met zaterdag terecht van 09.00 tot 22.00 en op zondag van 09.00 tot 18.00 uur. De actuele openingstijden van een bureau kunt u altijd terugvinden op politie.nl.
Wat moet je doen als je portemonnee gestolen is?
Als je portemonnee is gestolen, is het aan te raden om snel maatregelen te nemen om meer ellende te voorkomen:
- Blokkeer direct pinpassen. Veel banken hebben een telefoonnummer dat je direct kunt bellen als je je bankpas wilt laten blokkeren.
- Blokkeer je creditcard.
- Direct aangifte doen bij politie.
- Meld de diefstal bij ons.
Wat moet je doen als je iemand ziet dealen?
Ken jij iemand die betrokken is bij de handel, productie, opslag of verspreiding van drugs? Meld dit via 0900-8844 of bij M. via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Melden kan 24/7 via het online meldformulier.
Wat gebeurt er na een aangifte bij de politie?
Na uw aangifte gaan we onderzoek doen. We laten u weten hoe het gaat met het onderzoek. Soms doen we dat persoonlijk. In andere gevallen sturen wij u een brief of kunt u het zelf opzoeken op uw persoonlijke pagina op politie.nl.
Wat gebeurt er met een melding bij de politie?
Wat gebeurt er na de melding of aangifte? Het slachtoffer kan bij zijn aangifte doorgeven dat hij op de hoogte wil blijven van de voortgang. Zoals het opsporen en aanhouden van de dader door de politie en wat het Openbaar Ministerie (OM) gaat doen. Het slachtoffer kan de voortgang via het slachtofferloket volgen.
Zodra je honderd procent zeker weet dat je telefoon gestolen is (en niet onverhoopt nog ergens rondslingert), is het zaak om zo snel mogelijk aangifte te doen. De politie maakt na je een aangifte een proces-verbaal op, wat je nodig hebt als je eventueel een claim indient bij een verzekeraar.
Wat te doen als je je portemonnee verloren bent?
Ga langs bij de gemeente Het is sinds juli 2012 niet meer de taak van de politie om verloren voorwerpen terug te brengen bij hun eigenaar, maar van de gemeentes. Verloren voorwerpen moeten dan ook worden ingeleverd bij het gemeentehuis en niet bij het politiebureau.
Wat te doen als je gsm gestolen is?
Doe aangifte bij de politie. Zorg dat je in het bezit bent van je IMEI nummer (dit nummer staat vermeld op de doos van je gsm/smartphone), je SIM-kaartnummer en je telefoonnummer. Alvorens je SIM-kaart te laten blokkeren, probeer je enkele keren naar je ontvreemde GSM te bellen.
Is mijn telefoon gestolen?
Op de website stopheling.nl kun je controleren of het IMEI nummer van de telefoon die je van plan bent te kopen als gestolen geregistreerd staat. Apple heeft zelf een eigen tool waarmee je kunt checken of je te maken hebt met een gestolen apparaat.
Wat als je telefoon kwijt is?
Je Android-toestel vinden als je hem kwijt ben, doe je met ‘Vind mijn apparaat’. Dit is een dienst van Google en houdt voor je bij waar je telefoon precies is. Het is van belang dat je deze functie inschakelt. Dit doe je in ‘Instellingen’, tik vervolgens op ‘Beveiliging & privacy’ en vink ‘Vind mijn apparaat’ aan.
Wat heb je verloren?
Als u iets heeft gevonden of verloren kijkt u op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl . Daar kunt u gevonden voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden. Let op! Het kan enkele dagen tot een week duren voordat een geregistreerd verloren of gevonden voorwerp op die website te vinden is.
Wat te doen bij diefstal gsm Proximus?
Is je gsm gestolen of verloren? Laat je simkaart en gsm blokkeren en vraag een nieuwe simkaart aan. Is je gsm gestolen of kapot? Met de Smartphone Omnium-optie vervangen we deze vanaf de volgende dag.
Wat te doen bij verlies gsm Telenet?
Telenet: 015 66 66 66 of bel 1963 (https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/gsm-verloren-of-gestolen/ ) Na de aangifte ontvang je een attest van aangifte (eventueel nodig voor verzekering).