Wat doet de thuis zorg?

Wat doet de thuis zorg?

Thuiszorg is zorg die bij mensen thuis wordt gegeven. Het kan gaan om persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, maar ook om huishoudelijke hulp. Deze zorg kan nodig zijn wanneer u, of iemand in uw omgeving door ziekte, handicap of ouderdom beperkt wordt in zijn handelen.

Hoe regel je thuiszorg?

Om thuiszorg te regelen neemt u contact op de met de wijkverpleegkundige, deze is vaak in dienst van een thuiszorgorganisatie. De wijkverpleegkundige beoordeelt welke zorg u nodig heeft. Wilt u vooraf advies dan kunt u dit vragen bij uw huisarts.

Welke zorg levert thuiszorg?

Wijkverpleging is verpleging en verzorging in de eigen omgeving. Deze zorg kan nodig zijn vanwege bijvoorbeeld ziekte of een lichamelijke beperking….Verpleging en verzorging

  • wondverzorging.
  • stomazorg.
  • katheteriseren.
  • hulp bij het aankleden en uitkleden.
  • hulp bij het wassen en douchen.
  • verzorging van de huid.

Wat doet wijkzorg?

Onder wijkverpleging valt verpleging en verzorging die u thuis krijgt. Bijvoorbeeld hulp bij aankleden, douchen, naar het toilet gaan of wondverzorging. De wijkverpleegkundige is in eerste instantie een zorgverlener en geeft u medische zorg. Bijvoorbeeld uw medicijnen klaarzetten en toedienen.

Waarom heb je thuiszorg nodig?

Thuiszorg is vooral bedoeld om te zorgen dat je (langer) thuis kunt blijven wonen. Verhuizen naar een zorginstelling heeft waarschijnlijk niet je voorkeur en is voor de verzekeraar ook een stuk duurder. Je hebt de zorg dus nodig als je niet meer zelfstandig in al je behoeften kunt voorzien.

Wat doet thuiszorg na operatie?

U komt na uw operatie terug in uw eigen huis en krijgt een vaste thuishulp na operatie. Uw vaste hulp voert op een betrokken en toegewijde manier de huishoudelijke werkzaamheden uit, met persoonlijke aandacht.

Heb je een verwijzing nodig voor thuiszorg?

Wijkverpleging aanvragen Voor verpleging en verzorging heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Vaak heeft u al wel (intensief) contact met de huisarts. de huisarts; de transferverpleegkundige (verpleegkundige die na uw ontslag uit het ziekenhuis zorgt dat u de juiste zorg krijgt).

Hoe regel je wijkverpleging?

Wijkverpleging aanvragen

  1. uw gemeente;
  2. het sociale wijkteam van uw gemeente (aanspreekpunt voor vragen over bijvoorbeeld werk en inkomen, opvoeding, en hulp in huis);
  3. de huisarts;
  4. de transferverpleegkundige (verpleegkundige die na uw ontslag uit het ziekenhuis zorgt dat u de juiste zorg krijgt).

Welke hulp kan thuiszorg bieden?

Wat houdt thuiszorg in?

  • Verzorging en verpleging thuis. Bijvoorbeeld hulp bij douchen, opstaan uit bed en eten.
  • Begeleiding in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld hulp bij de administratie, leren om het huishouden zelf te doen of samen werken aan meer sociale contacten.
  • Hulp bij het huishouden.

Wat zijn de taken van de thuiszorg?

Naast de huishouding heeft de thuiszorgmedewerker ook als taak hulp bij persoonlijke verzorging en planning te bieden. Hierbij valt te denken aan het toedienen van medicatie, aankleden, persoonlijke hygiëne, het toedienen van voeding en zelfs het regelen van de financiën van de zorgvrager.

Heb je een indicatie nodig voor thuiszorg?

Voor verpleging en verzorging heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Vaak heeft u al wel (intensief) contact met de huisarts. Wilt u wijkverpleging ontvangen? Dan kunt u zelf contact opnemen met een zorgaanbieder.

Thuiszorg is zorg die bij mensen thuis wordt gegeven. Het kan gaan om persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, maar ook om huishoudelijke hulp. Verpleging is bijvoorbeeld de verzorging van een wond of het toedienen van injecties.

Wat houdt wijkverpleging in?

Wijkverpleging is verpleging en verzorging in de eigen omgeving. Deze zorg kan nodig zijn vanwege bijvoorbeeld ziekte of een lichamelijke beperking. Voor wijkverpleging is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wat kan thuiszorg bieden?

De thuiszorg is bedoeld voor mensen met een (chronische) ziekte, handicap of beperking. Wanneer je thuiszorg ontvangt, komt er bijvoorbeeld iemand langs om een paar uur per week te helpen in het huishouden, bij het douchen en aankleden of bij het toedienen van medicijnen. Deze zorg kan kort- of langdurig zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven