Inhoudsopgave
- 1 Wat gebeurd er als ik portokosten niet betaal?
- 2 Kan je post versturen zonder postzegel?
- 3 Wat gebeurd er als je PostNL niet betaald?
- 4 Wat als je brief te zwaar is?
- 5 Heb je nog postzegels nodig?
- 6 Wat gebeurt er als een brief onvoldoende gefrankeerd is?
- 7 Wie betaalt de portokosten?
- 8 Wat als je Oeps te weinig postzegels niet betaald?
Wat gebeurd er als ik portokosten niet betaal?
Maar als ze te weinig postzegels plakken, draai jij dan op voor de kosten? Als er geen of te weinig postzegels zijn geplakt vraagt PostNL om het ontbrekende bedrag aan zegels plus administratiekosten te betalen. Je moet dan 0,69 eurocent portokosten betalen, plus 1,38 euro administratiekosten.
Kan je post versturen zonder postzegel?
Mensen die geen postzegel bij de hand hebben, kunnen via de PostNL-app voor iOS of Android een postzegelcode van 9 cijfers en letters kopen. De code moet je vervolgens op de brief schrijven op de plek waar normaal de postzegel zit en dan kan je de brief verzenden.
Is strafport betalen verplicht?
PostNL laat weten dat de kaartjes over strafport voor onvoldoende frankering plus administratiekosten een verzoek zijn, geen verplichting. ,,Normaal gesproken vragen we de afzender om de portokosten te betalen als te weinig postzegels zijn geplakt. Helaas is de afzender niet altijd bekend.
Wat gebeurd er als je PostNL niet betaald?
PostNL opent de post niet en weet dan dus niet wie de verzender is. De kosten kunnen dan niet op de verzender verhaald worden. PostNL vraagt in dit geval de ontvanger om het te weinig betaalde bedrag te vergoeden. Dit kan tevens met iDeal of in postzegels.
Wat als je brief te zwaar is?
Reacties. Degene die de brief ontvangt heeft daar dan heel misschien een strafporto-melding bij. Hij wordt in elk geval wel gewoon bezorgd.
Wat gebeurt er als je pakketje te zwaar is?
Paste het gekozen verzendlabel niet bij je pakket, omdat het pakket te groot en/of te zwaar was? Dan ontvang je van ons een e-mail met het verzoek om het tekort aan verzendkosten alsnog te betalen. En maak je geen zorgen: je pakket wordt natuurlijk gewoon door ons bezorgd! …
Heb je nog postzegels nodig?
Je plakt binnen Nederland een postzegel met het cijfer 1 op brieven tot en met 20 gram. Het cijfer 2 gebruik je voor brieven vanaf 20 tot en met 50 gram. Voor zwaardere post (350 gr – 2 kg) en/of enveloppen groter dan C4 formaat (32,4 x 22,9 cm) gebruik je de XL-zegel.
Wat gebeurt er als een brief onvoldoende gefrankeerd is?
Als er te weinig postzegels zijn geplakt, vragen we de afzender om de portokosten te betalen. Helaas is de afzender niet altijd bekend. Omdat het om belangrijke post kan gaan, bezorgen we het poststuk alsnog. Daarbij hopen we erop dat de ontvanger bereid is om te betalen voor het poststuk.
Wie betaalt de strafport?
Omdat we denken dat mensen hun post toch graag willen ontvangen, bezorgen we het poststuk alsnog. Daarbij hopen we erop dat zij bereid zijn daarvoor te betalen. Het is een verzoek.” U hoeft de openstaande portokosten dus niet te betalen als u dit niet wilt.
Wie betaalt de portokosten?
Portokosten betalen Als er te weinig postzegels zijn geplakt, vragen we de afzender om de portokosten te betalen.
Wat als je Oeps te weinig postzegels niet betaald?
Portokosten betalen Als er te weinig postzegels zijn geplakt, vragen we de afzender om de portokosten te betalen. Helaas is de afzender niet altijd bekend. Omdat het om belangrijke post kan gaan, bezorgen we het poststuk alsnog. Daarbij hopen we erop dat de ontvanger bereid is om te betalen voor het poststuk.
Wat als je brief 21 gram is?
Voor brieven tussen de 20 en 50 gram heb je twee Nederlandse postzegels met een één nodig. Voor brieven tussen de 100 en 350 gram heb je vier Nederlandse postzegels met een één nodig.