Inhoudsopgave
Wat gebeurd er als je aangifte doet tegen bedreiging?
Mogelijke gevolgen van aangifte Op bedreiging staat een maximale gevangenisstraf van 2 jaar. In de meeste gevallen wordt er echter een geldboete opgelegd. Is iemand vaker veroordeeld voor bedreiging, dan volgt meestal een werkstraf.
Kan werkgever aangifte doen?
Iedereen die kennis draagt van (het begaan van) een strafbaar feit mag aangifte doen, dus ook de werkgever. De politie moet deze aangifte opnemen en dient een aangifte publieke taak prioriteit te geven. Voorkom dat de privé-adresgegevens van het slachtoffer in het dossier terecht komen.
Wat te doen bij afpersing en bedreiging?
Wat te doen bij afpersing:
- Toon weerbaarheid en ga niet in op de eisen van de afperser: betaal nooit!
- Bel de Vertrouwenslijn en vraag om advies: dit kan ook anoniem.
- Praat erover en doe aangifte bij de politie.
Kan ik aangifte doen?
U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan telefonisch, op het politiebureau, via internet of via een 3D-loket. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen. En op welke manier u dan het beste aangifte kunt doen.
Wat kan de politie doen tegen bedreiging?
U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 – 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.
Wat doe je als iemand je bedreigt?
Bel de politie op het nummer 101 in geval van nood Bij dringende situaties kan je dag en nacht terecht bij de politie op het nummer 101. Als je slachtoffer bent van afpersing, contacteer je best onmiddellijk de politie om de dader(s) te laten vatten en te vermijden dat anderen ook slachtoffer worden.
Wat gebeurt er als ik aangifte doen?
Na de aangifte start de politie een onderzoek. Als de politie iedereen heeft gesproken, maken we daar een dossier van. Als het politieonderzoek klaar is, gaat alles naar de officier van justitie. Die neemt een beslissing of de zaak voor de rechter wordt gebracht.
Wat doet de politie met een aangifte?
Wij gebruiken uw aangifte om de dader op te sporen en om de inzet van de politie op straat te bepalen. Als er voldoende aanknopingspunten zijn, doen we onderzoek. Mogelijk stellen we u nog extra vragen. Als u slachtoffer bent, mogen wij uw gegevens doorgeven aan Slachtofferhulp Nederland.
Hoe om te gaan met afpersing?
Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, door geweld of bedreiging met geweld iemand dwingt hetzij tot de afgifte van enig goed dat geheel of ten dele aan deze of aan een derde toebehoort, hetzij tot het aangaan van een schuld of het tenietdoen van een inschuld, hetzij tot het ter …
Wat moet je doen als je gechanteerd wordt?
Ik word gechanteerd, welke stappen kan ik ondernemen?
- Doe aangifte bij de politie.
- Raadpleeg een professionele organisatie.
- U kunt technische veiligheidsmaatregelen treffen in de vorm van een alarmsysteem en middelen als camera’s en GPS locatie trackers/ volgsystemen.
- Volg een training die u weerbaar maakt.
Waarvan kan ik aangifte doen?
U kunt aangifte doen van alle misdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Bijvoorbeeld diefstal, internetoplichting, inbraak, fraude, mishandeling of verkrachting. Van sommige misdrijven moét u aangifte doen, bijvoorbeeld ontvoering. Dat staat in de wet..
Wat is de straf voor bedreiging?
Straf bedreiging Bedreiging is een misdrijf waarop naar de wettelijke omschrijving een maximale gevangenisstraf van 2 jaar is gesteld. Dit betekent echter niet dat u ook echt (zo lang) gevangenisstraf krijgt. In de meeste gevallen zal er bij een veroordeling wegens bedreiging een geldboete worden opgelegd.