Wat gebeurt er in een vuilniswagen?

Wat gebeurt er in een vuilniswagen?

Een vuilniswagen, ook wel vuilnisauto en in Vlaanderen vuilkar genoemd, is een vrachtwagen die gebruikt wordt om afval in te zamelen bij bedrijven en huishoudens (huisvuil). Het afval wordt getransporteerd naar een vuilnisbelt of een verbrandingsoven.

Wat te doen als afvalcontainer vol zit?

Zit de container vol en kun je jouw afval niet meer kwijt? De politie adviseert om de afvalcentrale HVC te bellen of het afval mee terug naar huis te nemen. Afvaldumpingen mogen ook bij de politie gemeld worden.

Is het vuilkar of vuilniskar?

Een wagen waarmee vuilnis wordt opgehaald, wordt in de standaardtaal een vuilniswagen of vuilnisauto genoemd. Vuilnisauto is vooral in Nederland gebruikelijk. Standaardtaal in België is vuilniskar. Daarnaast wordt in België – zeker in de spreektaal – dikwijls vuilkar* gebruikt, maar dat is geen standaardtaal.

Waar mag ik mijn container neerzetten?

Zet de afvalbak met de deksel gesloten op de inzameldag altijd vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats. Is de aanbiedplaats voorzien van groene tegels, plaats dan de afvalbak tussen de groene tegels. Zet de afvalbak op de stoep in een lijn langs de stoeprand. Plaats de afvalbak met de wielen en het handvat van de rijbaan af.

Hoelang is een vuilniswagen?

Lengte 12,00 meter. Breedte 2,55 meter. Hoogte 4,00 meter. Breedte geconditioneerd vervoer 2,60 meter.

Hoeveel kilo afval kan er in een vuilniswagen?

Dan de vuilniswagen. De maximale lading die een vuilniswagen bij zich kan dragen is wat lastiger vast te stellen, daar zijn minder exacte gegevens van bekend. Kijkend naar verkoopadvertenties voor vuilniswagens ligt het laadvermogen ergens tussen de 7 en 12 ton.

Waar kan ik mijn vuilniszak weggooien?

Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, mag bij het restafval (de grijze kliko of vuilniszak). Het gaat bijvoorbeeld om luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en een kapot wijnglas. Twijfel je of iets in een aparte bak mag? Neem dan het zekere voor het onzekere en kies voor de vuilnisbak.

Hoe vaak wordt restafval opgehaald?

Het restafval wordt in eerste instantie nog steeds 1x per 14 dagen aan huis opgehaald.

Welk uur afval buiten zetten?

Plaats je restafvalzak op de stoep de avond vóór de ophaaldag na 20:00 of op de ophaaldag zelf voor 06:00. Het uur van ophaling kan verschillen van week tot week in functie van de weersomstandigheden, eventuele werken of vervangdagen. Zet daarom je afval tijdig buiten.

Hoelang mag een container op een parkeerplaats staan?

De periode hoe lang de afvalcontainer mag blijven staan hangt af per afvalbedrijf en per gemeente. Bij sommige containerbedrijven mag u de container een aantal maanden gebruiken, en bij andere bedrijven slechts een tot twee weken terwijl de prijs nagenoeg hetzelfde is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven