Inhoudsopgave
Wat gebeurt er na een verhoor Belgie?
Arrestatie tijdens of na je verhoor Tijdens of na het politieverhoor kan je gearresteerd worden of in voorlopige hechtenis worden geplaatst wanneer je wordt verdacht van een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf staat van één jaar of meer. In dit geval beschik je ook nog steeds over je rechten.
Wat betekent uitnodiging tot verhoor?
U heeft een uitnodiging tot verhoor van de politie ontvangen. De categorie van het verhoor zal u één en ander kunnen vertellen over uw concrete positie, de omstandigheden en de rechten waarover u beschikt tijdens uw verhoor.
Wat na een verhoor?
Na verhoor neemt de officier van justitie een beslissing: Uw zaak wordt geseponeerd. U krijgt een oproep voor een strafzitting. Er is meer onderzoek nodig voor uw strafzaak.
Wat zijn de rechten van een slachtoffer?
Rechten van slachtoffers van strafbare feiten
- 1▶ U heeft recht op informatie.
- 2▶ U heeft recht op hulp.
- 3▶ U kunt bescherming krijgen.
- 4▶ U mag aangifte doen.
- 5▶ U mag zich laten bijstaan.
- 6▶ U kunt vragen om een tolk als u de Nederlandse taal niet goed begrijpt.
- 7▶ U kunt een vergoeding vragen voor uw schade.
- 8▶
Wat zijn mijn rechten bij politiecontrole?
Agenten zijn strikt genomen niet verplicht om je te vertellen waarom ze je controleren. Hou je stem en lichaamstaal onder controle. Uitdagend of arrogant gedrag kan de situatie uit de hand doen lopen. Haal je handen rustig uit je zakken en maak oogcontact.
Hoelang na verhoor?
In totaal kan de politie u dus maximaal 15 uren ophouden voor onderzoek. Deze 15 uren gaan overigens pas in op het moment dat u bent aangekomen op de plaats van het verhoor. De plaats waar u wordt aangehouden is bijna nooit de plaats waar u ook verhoord gaat worden. Vaak vindt het verhoor plaats op het politiebureau.
Wat doet advocaat tijdens verhoor?
Een advocaat helpt u een gestructureerde verklaring af te leggen en beschermt u tegen eventuele druk of zelfs geweld van de politie. Alles wat u tijdens een verhoor zegt, wordt immers ook opgeschreven in een proces-verbaal en kan gebruikt worden als bewijs.
Wat is categorie 3 verhoor?
Verhoren bij de politie worden ingedeeld in categorieën. De verhoren in categorie 3 hebben betrekking op het verhoor van een verdachte zonder vrijheidsbeneming aangaande misdrijven waar wel een vrijheidsbenemende straf op staat. Deze beschrijving maakt dus duidelijk dat u verdacht wordt van een misdrijf.
Wat is een politieverhoor?
Een verhoor, ook wel ondervraging of interrogatie, is een onderzoek waarbij een verdachte of getuige door een functionaris van politie of justitie ondervraagd wordt. Bij een kruisverhoor worden van verschillende kanten vragen gesteld. Het doel van een verhoor is om meer informatie te verkrijgen.
Hoe verloopt een verhoor bij de politie?
Het politieverhoor verloopt altijd volgens een vaste procedure en bestaat uit drie fasen: Het verhoor bij de politie bestaat altijd uit drie onderdelen; Een persoonsgericht verhoor, ook wel het sociaal verhoor genoemd, en. Het zaaksgericht verhoor (over het strafbare feit zelf)
Wat gebeurt er als een slachtoffer naar de politie gaat?
De politie of de officier van justitie laat het u weten als in uw zaak een verdachte wordt gevonden. Als de officier van justitie beslist dat er een strafzaak komt, stuurt zij de strafzaak naar de rechter. U krijgt dan de volgende informatie: Waarvoor de verdachte vervolgd wordt.