Wat heeft Pascal uitgevonden?
Pascaline
mechanische rekenmachine
Blaise Pascal/Uitvindingen
Waardoor werd Blaise Pascal bekend?
Blaise Pascal (1623-1662) – De filosoof van het ‘Godsbewijs’ De Franse theoloog en filosoof Blaise Pascal (1623-1662) is vooral bekend geworden vanwege zijn pragmatische Godsbewijs. Maar daarnaast wordt hij ook gezien als een geniale wis- en natuurkundige.
Wie heeft Pascal uitgevonden?
Pascal (programmeertaal), een programmeertaal. PASCAL (computer), een computer gebouwd door Philips. Pascal (auto), een voormalig Frans automerk (ca. 1902)
Wat is de naam van de rekenmachine van Pascal?
De Pascaline was een van de eerste mechanische rekenmachines, gemaakt door Blaise Pascal en zijn vader. Pascal heeft er van 1642 tot en met 1645 aan gewerkt. Pascal begon over een rekenmachine na te denken vanwege het vele rekenwerk dat zijn vader als belastingambtenaar beroepsmatig moest doen.
Welke computertaal is genoemd naar Franse filosoof en wiskundige?
Genoemd naar Pascal De programmeertaal Pascal, ontworpen door Niklaus Wirth.
Wat deed Blaise Pascal?
Blaise Pascal (Clermont-Ferrand, 19 juni 1623 – Parijs, 19 augustus 1662) was een Franse wis- en natuurkundige, christelijk filosoof, theoloog en apologeet. Hij droeg bij aan de projectieve meetkunde (kegelsneden, stelling van Pascal), hydrostatica, hydrodynamica en combinatoriek (driehoek van Pascal).
Hoe combineerde Pascal geloof en wetenschap?
Pascal was dus wetenschapper, maar in de laatste jaren van zijn leven was hij ook diepgelovig. Hij vond dat geloof en wetenschap niet in strijd met elkaar hoeven te zijn, als ze zich maar met hun eigen specialisme bezighouden. De kerk moet zich niet bemoeien met natuurkunde of wiskunde.
Waar komt rekenen vandaan?
De wiskunde, zoals ontstaan uit de rekenkunde, is reeds bekend in de vroegste culturen. Zo is uit Egypte de Rhind-papyrus bekend. De Babyloniërs ontwikkelden een geavanceerd getallensysteem gebaseerd op het getal 60.
Welke Franse filosoof zei ik denk dus ik besta?
René Descartes staat met die ene formulering aan de wieg van wat de moderne filosofie wordt genoemd: cogito ergo sum. Oftewel: ik denk, dus ik ben.