Wat heeft voorrang delen of vermenigvuldigen?

Wat heeft voorrang delen of vermenigvuldigen?

Reken eerst uit: 12 : 3 = 4 en daarna 4 x 4 = 16. Je doet deze bewerkingen dus van links naar rechts, in de volgorde zoals ze in de opgave staan. Vermenigvuldigen en delen hebben voorrang boven optellen en aftrekken.

Hoe luidt rekenregel bij vermenigvuldigen?

Vermenigvuldigen is commutatief: Voor alle m , n ∈ ℕ geldt: m ⋅ n = n ⋅ m . Schrapwet voor de vermenigvuldiging: Voor alle k , m , n ∈ ℕ geldt: als m ⋅ k = n ⋅ k en k ≠ 0 , dan m = n .

Wat zijn de rekenregels?

De rekenregels zijn regels die je vertellen in welke volgorde je bewerkingen moet uitvoeren. Bewerkingen zijn plus + , min – , keer x, delen : en dan heb je nog de haakjes ( ). Je gaat dus eerst alles tussen haakjes uitrekenen, dan alles keer- en deelsommen en tot slot de plus- en min-sommen.

Wat houd vermenigvuldigen in?

Vermenigvuldigen is herhaald optellen. Je hebt 3 zakjes met in elk zakje 2 snoepjes. Hoeveel snoepjes heb je dan samen? deze erbijsom kun je ook een keersom maken (vermenigvuldigen).

Waarom eerst vermenigvuldigen en dan optellen?

Een voorbeeld Vermenigvuldigen (stap 3) gaat dus vóór optellen (stap 4). Dat wil zeggen dat de x -bewerking voorrang heeft op de + -bewerking. Dus eerst keer en dan optellen.

Waarom klopt meneer Van Dalen niet meer?

De zin ‘Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord’ is tot ver in de 20e eeuw als ezelsbruggetjes gebruikt om de volgorde van rekenbewerkingen aan te geven. Maar helaas: ‘Meneer van Dalen’ wordt in het basisonderwijs niet meer gebruikt. Het is niet de reeks getallen die de som (de uitkomst) bepaalt.

Wat zijn de basisbewerkingen?

De verzameling van de gehele getallen (afgekort: Z), kent vier basisbewerkingen: de optelling, de aftrekking, de vermenigvuldiging en de deling.

Hoe reken je vermenigvuldigen uit?

  1. Tel de cijfers van het eerste getal bij elkaar op. In dit voorbeeld is de uitkomst 12 (stap 1).
  2. Doe hetzelfde met het tweede getal. Via 11 (stap 1) kom je op 2 (stap 2).
  3. Doe hetzelfde met de berekende uitkomst. Je komt via 15 (stap 1) op het cijfer 6 (stap 2).
  4. Doe tot slot de berekening 3 x 2 = 6 (zie stap 3).

Wat zijn de huidige rekenregels?

De bewerkingsvolgorde bij rekenen is als volgt:

12 + 3 × 5 = 12 + 15 = 27 12 ÷ 2 – 2 × 2 = 6 – 4 = 2
18 ÷ 3 × 2 = 6 × 2 = 12 (3 + 4) × 9 = 7 × 9 = 63
24 – (7 + 3 × 2 ) = 24 – (7 + 6 ) = 24 – 13 = 11 9 + –43 × – = 9 + –64 × –4 = 9 + 256 = 265

Wat is de volgorde van de bewerkingen?

Voor de verschillende bewerkingen is de volgende volgorde (voorrang) afgesproken: Haakjes wegwerken. Machtsverheffen en Worteltrekken. Vermenigvuldigen en Delen.

Wat is een Keersom?

Dit is herhaald optellen. Als je herhaald gaat optellen, tel je hetzelfde getal een aantal keer bij elkaar op. Van deze erbijsom kun je ook een keersom maken. Als je een keersom maakt, ga je de getallen met elkaar vermenigvuldigen.

Hoe moet je vermenigvuldigen met breuken?

Bij het vermenigvuldigen van breuken moeten de tellers met elkaar worden vermenigvuldigd en de noemers met elkaar worden vermenigvuldigd. Ook bij het delen van breuken hoeven de noemers niet hetzelfde te zijn. Voor delen geldt: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde (van die breuk).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven