Wat houd een addendum in?

Wat houd een addendum in?

Een addendum is een bijlage of toevoeging. Het woord stamt af van de Latijnse zin ‘addendum est’, wat ‘datgene dat bijgevoegd moet worden’ betekent. De bijlage is een deel van een boek of document dat als aanvullende of toelichtende informatie geldt op de tekst die daaraan vooraf gaat.

Wat is wet Poortwachter UWV?

De Werkwijzer Poortwachter helpt werkgevers, bedrijfsartsen, arbodiensten en re-integratiebedrijven in de begeleiding en re-integratie van zieke of arbeidsongeschikte werknemers.

Wat is 2e Spoor traject UWV?

Na uitval door ziekte re-integreert een werknemer doorgaans bij de huidige werkgever en in de eigen functie. Wanneer er geen mogelijkheden zijn om de werknemer te re-integreren binnen de eigen organisatie komt re-integratie bij een andere werkgever in beeld: re-integratie tweede spoor.

Wie bepaalt tweede spoor?

Als in het 1e spoor duidelijk wordt dat een zieke werknemer niet meer bij de huidige werkgever aan de slag kan, dient het 2e spoor te worden opgestart. Dit moet duidelijk terugkomen in het re-integratiedossier. Een arbeidsdeskundige of bedrijfsarts kan aangeven of het nodig is om een 2e spoortraject te starten.

Waar moet een addendum aan voldoen?

De in het addendum op te nemen aanvullende en/of afwijkende afspraken mogen uiteraard niet in strijd zijn met regels uit de wet of de toepasselijke cao waarvan niet bij overeenkomst kan worden afgeweken. Binnen die grenzen zijn partijen vrij om alle mogelijke nadere afspraken te maken.

Hoe maak je een addendum?

Een toevoeging of bijlage bij een geschreven document (bv. boek, contract, agenda) waarin de voorgaande tekst verder wordt toegelicht of aangevuld, meestal door de auteur van het oorspronkelijke document.

Wat als werkgever zich niet houdt aan Wet Poortwachter?

“Houd je je als werkgever niet aan de re-integratieverplichtingen? Dan kan het UWV-sancties opleggen die dwingen om een extra jaarsalaris uit te betalen. Dit komt boven op de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte op grond van de Wet Poortwachter.

Wat heeft de Wet verbetering poortwachter te maken met ziekteverzuimbeleid?

De Wet verbetering poortwachter schrijft voor dat bij (langdurig) ziekteverzuim vanaf de 1e ziektedag wordt begonnen met actieve begeleiding van de werknemer. Het doel hiervan moet zijn een snelle terugkeer in het arbeidsproces.

Hoe werkt tweede spoor reintegratie?

Re-integratie 2e spoor bij ziekte houdt in dat een langdurig zieke werknemer zich met hulp van de werkgever, richt op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Het 2e spoor volgt op het 1e spoor, waarin de mogelijkheden voor terugkeer binnen de eigen organisatie worden onderzocht.

Wat kost een tweede spoor traject?

De kosten voor een re-integratietraject 2e spoor hangen af van de duur, intensiteit en de module van het traject. Afhankelijk van deze factoren liggen de kosten van een 2e spoor traject uitgevoerd door een re-integratiebureau grofweg tussen de 2000 en 5000 euro.

Is tweede spoor verplicht?

Na een jaar arbeidsongeschiktheid is uw werkgever verplicht om het re-integratietraject tweede spoor op te starten, indien u op dat moment niet binnen het bedrijf bent gere-integreerd. U als werknemer bent in dat geval verplicht om aan het re-integratietraject tweede spoor mee te werken.

Wie betaalt loon tweede spoor?

Als de werknemer in zijn 2e ziektejaar zit, mag de werkgever salaris betalen wat onder het minimumloon ligt.

Hoe kan ik een addendum opstellen?

In dat geval kan je een addendum opstellen, welke door zowel de werkgever als de werknemer worden ondertekend. Voorbeeld addendum arbeidsovereenkomst. Er kunnen veel verschillende situaties zijn waarvoor een addendum kan worden opgesteld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een functieverandering of een salarisverhoging.

Wat is een addendum bij een overeenkomst?

Het addendum bij een contract of een andere juridisch bindende overeenkomst, is een apart document waarin bijkomende informatie, voorwaarden, verplichten of rechten worden vermeld die niet in de oorspronkelijke overeenkomst voorkomen, maar wel van toepassing zijn op de verbintenis die wordt aangegaan.

Wat is een addendum arbeidsovereenkomst?

Voorbeeld addendum arbeidsovereenkomst. Er kunnen veel verschillende situaties zijn waarvoor een addendum kan worden opgesteld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een functieverandering of een salarisverhoging. Hieronder staat een voorbeeld van een addendum waar een aantal verschillende situaties zijn vormgegeven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven