Wat houdt geluidsoverlast in?

Wat houdt geluidsoverlast in?

Geluidshinder of geluidsoverlast is verstoring veroorzaakt door lawaai of andere hinderlijke klanken. Geluid is een belangrijk element in de leefomgeving van mensen. Het kan echter ook zo hard zijn, dat geluid hinderlijk wordt; in dat geval is sprake van geluidshinder.

Welke soorten geluid hebben we?

Er zijn verschillende soorten geluid: er zijn hoge en lage geluiden (toonhoogte). Er zijn verschillende soorten geluid: er zijn harde en zachte geluiden (volume). Geluid kun je horen.

Wat is Geluidsverontreiniging?

Wat is geluidshinder? Geluidshinder is een verschijnsel dat een inbreuk vormt op de levenskwaliteit en de gezondheid en het milieu schade toebrengt.

Waardoor wordt het geluidsvolume bepaald?

Geluid bestaat uit golven De golflengte is omgekeerd evenredig met de frequentie: hoe hoger de frequentie (dus hoe meer golfjes per lengte-eenheid), hoe korter de golflengte en hoe hoger de waargenomen toon. Hoe luid een klank wordt ervaren wordt bepaald door de amplitude (in te stellen met een volumeknop).

Wat valt onder Leefgeluiden?

Leefgeluiden zijn normale geluiden van bewoners die toch als hinderlijk worden ervaren. Voorbeelden hiervan zijn: Lopende, rennende, spelende of springende kinderen.

Wat te doen bij burenlawaai?

Als communiceren met uw buren moeilijk gaat, kan je eventueel de hulp van de Dienst Burenbemiddeling inschakelen van jouw gemeente of stad. Helpt dit niet, dan kan je de overlast melden bij het wijkcommissariaat in jouw buurt of bij de interventiedienst (101) buiten de kantooruren.

Hoe ontstaat een stem?

De spiertjes waarmee de stembanden vastzitten in het strottenhoofd zorgen ervoor dat de stembanden naar elkaar toe bewegen. Daardoor regelen ze hoe wijd de stemspleet is. Door de kleine opening in de stemspleet stroomt lucht, die ervoor zorgt dat de stembanden gaan trillen. Hierdoor ontstaat er een geluid.

Hoe werkt mijn stem?

Als je praat, zingt of lacht, knijpen je stembanden zich samen en beginnen je stemplooien te trillen. Maar als er geluid gemaakt moet worden, dan knijpen ze samen tot er een klein kiertje overblijft: er ontstaat een drukverschil, en de stemplooien komen in trilling, en die brengen weer de lucht aan het trillen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven