Wat is anders zijn?

Wat is anders zijn?

Anders zijn bestaat enkel in relatie tot anderen. Als jij anders bent impliceert dat dat jij of de ander, of misschien wel allebei, geconstateerd hebben dat jij niet voldoet aan een norm die hier en nu geldt, voor deze groep. Jij wijkt af van de norm in de groep en bent daarom niet normaal.

Wat als je iemand anders wilt zijn?

Als je je focust op alles wat er aan je ontbreekt, dan is het logisch dat je iemand anders wilt worden. Dat ligt niet aan jou als persoon, dan ligt aan je focus! Waar je je op focust, wordt altijd sterker in je beleving. Focus je op wat er aan jou ontbreekt, dan wordt dat gebrek alleen maar sterker.

Waarom voel ik me altijd zo anders?

Heb je ook het gevoel dat je anders bent dan andere mensen? De meeste hooggevoelige mensen voelen zich een buitenstaander, een vreemde eend in de bijt. Soms kun je zelfs het idee hebben dat je ‘raar’ of ‘gek’ bent. Je hangt een oordeel aan jezelf en aan het idee dat je alleen bent in deze wereld.

Hoe weet je dat iemand niet goed voor je is?

Kritiek. Steeds meer kritiek hebben op elkaar is een van de belangrijkste signalen dat een relatie slechter wordt. Daarbij kun je onderscheid maken tussen kritiek op iemands gedrag (‘heb je nou nog steeds niet de garage gebeld? ‘) en kritiek op de ander als persoon (‘jij bent ook altijd zo onbetrouwbaar’).

Hoe laat je iemand toe in je leven?

Vijf dingen die we kunnen doen en onderzoeken, om liefde toe te laten.

  • 1) Herken en aanvaard je verlangen.
  • 2) Constructief omgaan met weerstanden.
  • 3) Onderzoek aannames & overtuigingen in jezelf.
  • 4) Aanvaard je situatie van dit moment.
  • 5) Liefde toelaten door het te herkennen.
  • Liefde toelaten in je leven.

Hoe kom ik mezelf tegen?

Jezelf tegenkomen kan pijn doen maar is vaak ook heel heilzaam en ZIN-vol. Jezelf leren aanvaarden, jouw eigen emoties niet verdringen maar toestaan, jouw eigen gedachten accepteren zoals ze zijn. Jezelf tegenkomen kan leiden tot aanvaarding en omarming. We noemen het ook wel zelfcompassie.

Hoe voelt het om hoogbegaafd te zijn?

Hoogbegaafde kinderen zijn zich bijvoorbeeld vaak al veel bewuster van relaties en verwachtingen dan hun leeftijdsgenoten. Bovendien leggen zij de lat voor zichzelf vaak hoog. En/of kunnen alles wat zij denken, voelen en weten, nog niet in woorden uitdrukken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven