Inhoudsopgave
Wat is betalen met tikkie?
Tikkie is een gratis app waarmee je betaalverzoeken verstuurt naar vrienden, familie of bekenden. Handig als je een etentje hebt voorgeschoten of geld inzamelt voor een cadeau voor een collega.
Is betalen met tikkie veilig?
Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat je de betaling altijd afrondt via je eigen bank. Dat maakt Tikkie tot een veilige betaalmethode.
Hoe halen criminelen geld van je rekening?
Criminelen storten geld dat ze van een andere rekening hebben gestolen op de bankrekening van het slachtoffer. Vervolgens gebruikt de crimineel de pinpas van het slachtoffer om het geld eraf te halen. De geldezel sluist dus frauduleus verkregen geld door naar criminelen.
Hoe werkt Tikkie betalen ING?
Het werkt heel simpel. Je maakt in de app van ING een betaalverzoek aan, vult het bedrag in dat je mensen wilt laten betalen en stuurt hen een linkje. Dat kan onder andere via WhatsApp, Facebook of e-mail. Via de link komen de mensen op een iDeal-pagina, waar ze het gevraagde bedrag automatisch naar jou overmaken.
Hoe werkt Tikkie Regiobank?
Betaalverzoek versturen
- Ga in uw Mobiel Bankieren app naar uw overzicht:
- Hier maakt u uw betaalverzoek aan.
- Vul het bedrag van het betaalverzoek in of:
- Gebruik de handige rekenhulp om het bedrag te verdelen over het aantal personen.
- Vul de omschrijving in.
- Na het delen kunt u in de app bijhouden wie er al betaald heeft.
Kan Tikkie sturen gevaarlijk zijn?
een Tikkie sturen is heel veilig. De gegevens die je verstuurt zijn digitaal beveiligd via een https verbinding. De gevaren van Tikkie komen vooral voort uit vormen van fraude en oplichting.
Is betaalverzoek Marktplaats veilig?
Veilig. We controleren vooraf het bankrekeningnummer en telefoonnummer van de verkoper. Geen zorgen over je geld. Je ontvangt het afgesproken bedrag gegarandeerd bij een Betaalverzoek met iDEAL via Marktplaats.
Hoe halen criminelen je bankrekening leeg?
Oplichters lokken mensen naar een kopie van de bankwebsite, bijvoorbeeld via een link in een e-mail. Bij het inloggen gaan de gegevens rechtstreeks naar de fraudeurs. Ook kan het zijn dat een computer besmet raakt met kwaadaardige software (ofwel malware) die op de achtergrond meekijkt met wat jij doet.
Wat gebeurt er met geld ezels?
Als geldezel word je dus altijd gepakt. Jouw naam en adres worden doorgegeven aan de politie. Ook kom je op de zwarte lijst bij banken, moet je het door de crimineel gestolen geld direct terugbetalen en krijg je een strafblad.
Hoe werkt een geldezel?
Je bent een geldezel als je je bankpas en pincode uitleent aan criminelen die je bankrekening gebruiken om gestolen geld weg te sluizen. Geld dat ze van een andere rekening hebben gestolen, bijvoorbeeld door mensen op te lichten, storten ze op jouw rekening. Dan halen ze het geld eraf met jouw pinpas.