Wat is de prijs van steunzolen?

Wat is de prijs van steunzolen?

Gemiddeld ligt de prijs van een paar steunzolen zo tussen de 100 en 200 euro. De kosten voor steunzolen verschillen per persoon, omdat deze volledig op maat gemaakt worden voor jouw voet. Hierdoor kunnen de vorm en de materialen ook verschillend zijn.

Kan de huisdokter steunzolen voorschrijven?

Wie mag steunzolen/orthopedische schoenen voorschrijven? Iedere geneesheer die gespecialiseerd is in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie mag een voorschrift uitschrijven.

Wie kan steunzolen voorschrijven?

Wie mag er orthopedische steunzolen en/of orthopedische schoenen voorschrijven? U dient langs te gaan bij een arts-specialist (algemeen chirurg, orthopedisch chirurg, reumatoloog, specialist in fysische geneeskunde en revalidatie, neuropsychiater of pediater).

Wat zijn de kosten van een podoloog?

Een behandeling bij een podotherapeut kost ongeveer 25 euro. De vergoeding die je via een aanvullende verzekering krijgt, varieert meestal van 50 tot 1.000 euro per jaar. Dit kan dus een behoorlijk verschil maken in het aantal behandelingen dat je vergoed kunt krijgen.

Hoeveel kost een orthopedie?

Sommige personen met een laag inkomen hebben recht op de verhoogde tegemoetkoming en krijgen meer terugbetaald….Raadpleging geneesheer-specialist.

Prestatie Andere specialist (o.a. oogarts, gynaecoloog, orthopedist)
Hono- rarium 22,08
Je bent gewoon verzekerd 10,08
12,00

Is podotherapie verzekerd?

Podotherapie wordt alleen in bepaalde gevallen door de basisverzekering vergoed, namelijk bij een diabetische voet die een verhoogd tot zeer hoog risico heeft op het ontstaan van wonden (zorgprofiel 2 en hoger). De podotherapeut kan dan een pedicure inschakelen om bepaalde behandelingen uit te voeren.

Wat te doen als je platvoeten hebt?

Hoe kan Platvoet behandeld worden? Als platvoeten pijn veroorzaken, kunnen ondersteunende, goed uitgeruste schoenen helpen. Extra breed passende schoenen kunnen verlichting bieden. Op maat ontworpen steunzolen kunnen de druk in de voetholte verlichten en pijn verminderen als de voeten te ver naar binnen rollen.

Hoeveel kosten op maat gemaakte steunzolen?

Het zal u niet verbazen dat op maat gemaakte steunzolen duurder zijn dan standaard steunzolen. Voor het opmeten van uw voeten is speciale apparatuur nodig en het maken van zooltjes op kosten tijd. Dit resulteert over het algemeen in zooltjes die tussen de 200 en 300 euro kosten.

Waar kan ik steunzolen laten maken?

Voor steunzolen kun je ook terecht in de Thuiszorgwinkel. De bandagisten en orthopedisten zijn er geconventioneerd. Steunzolen zijn hernieuwbaar na één volledig jaar indien je jonger bent dan 18 jaar en na twee volledige jaren indien je ouder bent dan 18 jaar.

Wat kost de podoloog?

Het bedrag ervan slaat enkel op de raadpleging….Raadpleging geneesheer-specialist.

Prestatie Andere specialist (o.a. oogarts, gynaecoloog, orthopedist)
Hono- rarium 22,08
Je bent gewoon verzekerd 10,08
12,00

Wat kosten Fusselastic steunzolen?

Steunzolen kosten gemiddeld tussen de € 150 en € 250 per paar. Gemiddeld genomen gaan deze 2 jaar mee.

Heb ik een voorschrift nodig voor steunzolen?

U dient wel in het bezit te zijn van een voorschrift van uw arts. Uw orthopedische schoenen of steunzolen moeten vervaardigd en geleverd worden door een, door het RIZIV erkende technisch orthopedist. Voor orthopedische schoenen moet ook een goedkeuring gegeven worden door de adviserende geneesheer van uw ziekenfonds.

Hoe weet je of je steunzolen nodig hebt?

Indicaties

  • Voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld platvoeten of holvoeten.
  • Eeltvorming, eeltpitten / likdoorns.
  • Voetproblemen na bijvoorbeeld een ongeval.
  • Scheefstand t.g.v. een beenlengteverschil of een foutieve voetstand.
  • Spierspanningen.
  • Spanningsverschillen.
  • (Sport) blessures.
  • Rug- nek- en/of schouderklachten.

Welke dokter voor steunzolen?

Heb je een verwijzing nodig voor de podoloog?

Heb ik altijd een verwijskaart van de huisarts nodig? Nee, u kunt tegenwoordig ook rechtstreeks, zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist een afspraak maken bij ons als podotherapeut. Oftewel: directe toegankelijkheid. Heeft u geen verwijskaart dan heeft u echter wel een ingevuld DTP formulier nodig.

Heb ik een verwijzing nodig voor een podoloog?

Heb ik altijd een verwijzing van een huisarts of een specialist nodig? Een bezoek aan de podotherapeut is ook zonder een verwijzing van een (huis)arts mogelijk. Dit wordt ‘Directe Toegankelijkheid Podotherapie’ (DTP) genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven