Wat is de sperperiode?

Wat is de sperperiode?

Sperperiode. De presoldenperiode (sperperiode) is de periode van één maand die voorafgaat aan het begin van de soldenperiode. en van 1 juni t.e.m. 30 juni; wanneer 1 juli op een zondag valt, loopt de sperperiode voor de zomersolden van 31 mei t.e.m. 29 juni.

Wat mag wel tijdens de sperperiode?

Een sperperiode is in België een periode die voorafgaat aan de jaarlijkse koopjesperiodes, die solden genoemd worden. Tijdens de sperperiode mag er geen reclame gemaakt worden voor prijsverlagingen voor de sectoren kleding, lederartikelen, fijne lederwaren en schoenen.

Hoe lang duren zomersolden?

Zomersolden. In België gaan de zomersolden officieel van start op 1 juli (of 30 juni als 1 juli op een zondag valt). Ze lopen tot en met 31 juli.

Hoelang solden 2021?

De zomersolden 2021 beginnen op donderdag 1 juli. Die verkoop vindt plaats om de seizoensvernieuwing van het assortiment van de verkoper door te voeren. Hij gebeurt door middel van een versnelde verkoop en verlaagde productprijzen. De zomerkoopjes 2021 vinden plaats van 1 tot en met 31 juli.

Hoe noemt de reclame voor de verkiezingen?

Periode. De sperperiode werd geïntroduceerd bij wet van 4 juli 1989 voor nationale verkiezingen. Die voorzag een periode van drie maanden voorafgaand aan de verkiezingen; deze werd per 1 januari 2015 verlengd naar vier maanden.

Hoe werkt koppelverkoop?

Van koppelverkoop is sprake wanneer de leverancier de verkoop van een bepaald product afhankelijk stelt van de koop van een ander product. Vaak verkoopt de leverancier het koppelende product voor een laag bedrag en maakt de winst op het gekoppelde product.

Hoe omzeilen winkeliers de regelgeving van de sperperiode zodat ze toch kortingen kunnen geven?

De sperperiode mag dan officieel van kracht zijn, op de drukste winkeldag van het eindejaar viel daarvan niets te merken. Met behulp van koppelverkoop, uitverkopen en fluistersolden op Facebook proberen winkeliers de wet te omzeilen.

Hoe lang mag de periode van prijsverlaging duren?

Twee keer per jaar mag u als handelaar uw producten verkopen tegen sterk verlaagde prijzen. Die twee koopjesperiodes zijn wettelijk vastgelegd. Ze lopen van: 3 januari tot 31 januari (als 3 januari op een zondag valt, begint de koopjesperiode op 2 januari)

Is vandaag solden?

De zomersolden vinden plaats van 1 juli tot en met 31 juli 2022. Als de wettelijke aanvangsdag op een zondag valt, dan kunnen de winkeliers ervoor kiezen om de solden een dag eerder te laten starten (30 juni). De regelgeving wat betreft de vaste data is zeer strikt.

Wat is solden in belgie?

Er zijn 2 koopjesperiodes: De wintersolden duurt van 3 januari tot en met 31 januari. De zomersolden duurt van 1 juli tot en met 31 juli. Winkels mogen de solden een dag vroeger laten starten (op 2 januari of 30 juni) als de wettelijke aanvangsdag (3 januari of 1 juli) op een zondag valt..

Hoe uitverkoop organiseren?

Wanneer je een uitverkoop wil organiseren, hoef je hiervan geen kennis meer te geven aan de FOD Economie. Je moet wel op elke aankondiging of reclame (in de etalage of op folders) de aanvangsdatum van de uitverkoop vermelden, omdat een uitverkoop maximaal 5 maanden mag duren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven