Inhoudsopgave
Wat is de titel van een apotheker?
Een apotheker, ook wel aangeduid als farmaceut, is een deskundige op het gebied van geneesmiddelen. In Nederland en België is de titel apotheker beschermd door de wet. In België is een apotheker de enige die geneesmiddelen die op recept of voorschrift worden verstrekt mag bereiden en afleveren.
Wat zijn de werkzaamheden van een apotheker?
Een apotheker is een zorgverlener met deskundigheid op het gebied van medicijnen. Je zorgt ervoor dat medicijnen door patiënten op de juiste manier worden gebruikt, werkt mee aan de ontwikkeling van medicijnen en doet onderzoek naar de werking hiervan.
Wat voor opleiding heeft een apotheker?
Farmacie is dé studie wanneer je apotheker wilt worden. Je kunt de opleiding aan de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen volgen. De wo-opleiding (bio)Farmaceutische Wetenschappen leidt je niet op tot het beroep van apotheker, maar tot dat van onderzoeker.
Wat kan je worden met Pharmacie?
Mogelijke beroepen
- Openbaar Apotheker. Na het Nederlandstalige masterprogramma Farmacie kun je aan de slag in een openbare apotheek.
- Ziekenhuisapotheker.
- Regulator geneesmiddelen.
- Onderzoeker farmaceutische industrie.
- Medicinal chemist.
Wat betekent een apotheker?
Een apotheker (ook wel farmaceut) is een geneesmiddelendeskundige die verantwoordelijk is voor de uitgifte van medicijnen aan patiënten.
Hoelang duurt de opleiding van een apotheker?
De universitaire bacheloropleiding Farmacie duurt 3 jaar. Je kunt de opleiding alleen in voltijd volgen. Na de bachelor volg je nog een 3-jarige master om apotheker te kunnen worden.
Welke vakken heb je nodig om apotheker te worden?
Toelatingseisen Voor de studie farmacie heb je als vooropleiding nodig: VWO-diploma met het profiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek VWO-diploma oude stijl met Natuurkunde en Scheikunde; Wiskunde, Biologie en Engels zijn dan wel gewenst VWO-diploma met het profiel Economie en Maatschappij of Maatschappij en …
Wat wordt je met Farmacie?
Met een diploma van de opleiding Farmacie kun je gaan werken in ziekenhuizen, het onderwijs en bij onderzoeksinstituten. Na het behalen van je master kun je aan de slag als openbaar apotheker, ziekenhuisapotheker, industrieapotheker of zelfstandig apotheker.
Welke vakken opleiding Farmacie?
Bij Farmacie komen scheikunde, biologie en geneeskunde samen. Je leert hoe medicijnen werken, hoe ze ontwikkeld en verbeterd worden en hoe je later zowel patiënten als artsen kunt adviseren over het veilige en effectieve gebruik ervan.
Wat kan men doen met farmaceutische wetenschappen?
De opleiding bereidt je goed voor op een rol als geneesmiddelenexpert. Je kan ook doorstromen naar de master-na-masteropleidingen Ziekenhuisfarmacie, Klinische biologie, Industriële farmacie of naar het doctoraat.