Inhoudsopgave
Wat is een appellation?
De term appellation is afkomstig van het Franse begrip Appellation d’Origine Protégée (AOP), wat zoveel betekent als ‘beschermde herkomstbenaming’. Vroeger was de aanduiding hiervoor AOC, Appellation d’Origine Contrôlée, en ook deze formulering mag nog gebruikt worden.
Wat betekent appellation d origine Protégée?
Het is een afkorting uit het Frans voor een keurmerk en staat voor Appellation d’Origine Protégée. Oftewel: een beschermde oorsprongsbenaming. Een AOP is de hoogste waardering die een product kan krijgen. Daarna komt de Indications Géographiques Protégées (IGP, Beschermde Geografische Aanduidingen in het Nederlands).
Wat betekent AOP in de wijn?
(F) Appellation d’Origine Protégée. Verklaring dat de wijn uit een bepaald gebied komt, waarvan de benaming beschermd is. Deze (nieuwe) aanduiding komt in de plaats van A.O.C.
Wat betekent appellation contrôlée?
Appellation contrôlée = gecontroleerde naam] aanduiding op fles Fr. wijn, ten teken dat de op het etiket vermelde naam van regeringswege op echtheid gecontroleerd is en er dus geen vervalsing heeft plaatsgevonden.
Wat is een wijn appellatie?
herkomstbenaming waarin is bepaald welke druif gebruikt moet worden, hoeveel hectoliter de opbrengst mag zijn en wat de geografische begrensing is.
Hoeveel AOC wijnen appellation d origine contrôlée telt Bordeaux?
De Bordeaux streek kent zes regionale AOC’s onder de benaming Bordeaux (Supérieur), die gezamenlijk iets meer dan de helft van de aangeplante hectaren en de productie voor hun rekening nemen. Deze AOC’s betreffen (droge) witte, rosé, clairet en rode wijn, alsmede Crémant de Bordeaux voor wit en rosé (zie kaart).
Wat is AOP pensioen?
AP en AOP zijn afkortingen voor arbeidsongeschiktheidspensioen. U bouwt arbeidsongeschiktheidspensioen op bij het pensioenfonds van uw werkgever. De premie hiervoor wordt ingehouden op uw salaris. Op uw loonstrook wordt dit aangeduid met ‘premie AOP’ of ‘premie AP’.
Hoe wordt Orange Wine gemaakt?
Bij het maken van orange wine, maak je dus wijn op de manier van rode wijn maken, maar dan met witte druiven in plaats van blauwe druiven. Tijdens het fermenteren worden de schillen van de witte druiven niet gescheiden van de most (het fermenterende sap van druiven).